شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۹
انتقاد از برگزاري نمايشگاه‌هاي بدون كارشناسي

رييس ستاد برگزاري نخستين نمايشگاه چاپ ديجيتال و نشر روميزي ظهر امروز(شنبه 21 خرداد) در نشست خبري اين نمايشگاه گفت: برخي نمايشگاه‌هايي كه در سطح كشور و با موضوع چاپ و بسته‌بندي برگزار مي‌شوند، بدون كارشناسي و هدف فقط برپايي يك نمايشگاه است._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، جلال ذكايي در جمع نمايندگان رسانه‌هاي مختلف با بيان اين مطلب افزود: ضرورت برگزاري نمايشگا‌ه‌هاي تخصصي در كشور بر كسي پوشيده نيست و اين موضوع موجب افزايش توان رقابتي در ميان اعضاي يك صنف مي‌شود. 

وي با بيان اينكه نمايشگاه نبايد ابزاري براي اهداف ديگر باشد، عنوان كرد: متاسفانه نمايشگاه‌هاي كنوني چاپ كشور ايرادات و ضعف‌هاي بسياري دارند كه هر سال به جاي برطرف شدن نواقص بر مشكلات آن افزوده مي‌شود. 

ذكايي با بيان اينكه نمايشگاه چاپ ديجيتال در چهار بخش «چاپ لارج فرمت»، «مواد اوليه»، «نشر روميزي» و «سمينارهاي تخصصي» در فضايي به وسعت 2 هزار مترمربع برگزار مي‌شود، گفت: نمايشگاه چاپ ديجيتال با كارشناسي و حضور دست‌اندركاران فعال اين حوزه توانسته حركت‌هاي خوبي را براي رشد و ارتقاي بخش چاپ ديجيتال در كشور آغاز كند.

ذكايي با اشاره به كسب مجوز نمايشگاه از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، يادآور شد: شركت سهامي نمايشگاه بين‌المللي تهران معتقد بود نمايشگاه‌هاي چاپ بسياري در كشور برگزار مي‌شوند كه هيچ يك به بلوغ نرسيده‌اند و به همين دليل مجوز برپايي نمايشگاه را صادر نكردند.

وي خاطرنشان كرد: اين شيوه برخورد فضاي رقابتي موجود در صنعت چاپ كشور را از بين مي‌برد و نمي‌توان به سوي حرفه‌اي شدن گام برداشت.

ذكايي با بيان اينكه 41 شركت به نمايندگي از كمپاني‌هاي معروف خارجي در اين نمايشگاه حضور دارند، اظهار كرد: نمايندگاني از كشورهاي آمريكا، ژاپن، چك، سوئيس، چين، فرانسه، آلمان و كره جنوبي جديدترين دستگاه‌ها و ماشين‌آلات حوزه چاپ ديجيتال را در اين نمايشگاه عرضه مي‌كنند.

در ادامه اين نشست، دبير انجمن چاپ ديجيتال ايران نيز در سخناني گفت: يك دهه قبل همزمان با ورود نخستين ماشين‌هاي چاپ ديجيتال به كشور، موج وسيعي از دستگاه‌هاي چاپ شهرهاي مختلف كشور را فراگرفت.

اميرحسين قاسمي ادامه داد: اين سرعت به حدي بود كه چاپ ديجيتال در دو ـ‌ سه سال اخير به يكي از فعاليت‌هاي كليدي در صنعت چاپ كشور تبديل شد.

وي با بيان اينكه انجمن چاپ ديجيتال ايران با هدف انسجام اطلاعات دست‌اندركاران بخش‌هاي مختلف صنعت چاپ شكل گرفت، اظهار كرد: هر شاخه‌اي از صنعت كه مبحث ديجيتال به آن وارد مي‌شود، سرعت گسترش فضاي كاري آن بيشتر مي‌شود و افراد بسياري به سمت آن مي‌آيند.

قاسمي با اشاره به تجربه برخي شركت‌هاي اروپايي در مواجهه با تغييرات چاپ ديجيتال، مثال زد: شركت‌هاي بزرگي مانند HP، كداك و آگفا با يكديگر متحد شدند تا در برابر اين موج تغييرات محصول ارزشمندي به بازار عرضه كنند و سود خوبي به دست آورند.

وي تصريح كرد: انجمن چاپ ديجيتال ايران با 218 عضو در تلاش است وضعيت خود را به صورت يك اتحاديه تثبيت كند تا قدرت اجرايي بيشتري در حوزه‌هاي مختلف اين صنعت داشته باشد.

دبير انجمن چاپ ديجيتال ايران، از مذاكره با مجمع امور صنفي براي پيگيري كارهاي انجمن خبر داد و يادآور شد: در تلاشيم با به هم پيوستن دست‌اندركاران بخش‌هاي مختلف چاپ ديجيتال، فعالان بدون مجوز و پراكنده اين حوزه را ساماندهي كنيم.

عباس ايران عقيده، رييس هيات مديره انجمن چاپ ديجيتال ايران نيز در بخش ديگر اين نشست، درباره چرايي نياز جامعه امروز به چاپ ديجيتال توضيح داد: درشيوه چاپ افست، اغلب اوقات واسطه‌اي با عنوان كليشه وجود داشت كه براي ساخت‌ آن هزينه گزافي بر دوش چاپخانه‌دار بود.

وي افزود: اين در حالي است كه در دستگاه‌هاي چاپ ديجيتال اين واسطه حذف شده است و تعداد كارهاي چاپي به ميزان نياز بازار و خريدار تنظيم مي‌شود.

ايران‌عقيده درباره مزاياي اين شيوه چاپ نيز گفت: امكان انتشار كالا در شمارگان بسيار پايين، چاپ بنر يا پوستر در ابعاد آزاد، امكان ايجاد اطلاعات متغير و ... از جمله ويژگي‌هاي چاپ ديجيتال است.

به گفته وي، سرعت نيز يكي از مهمترين‌ ويژگي‌هاي چاپ ديجيتال است كه به دليل حذف واسطه‌هاي مختلف چاپ افست، موجب گستردگي اين شيوه چاپي شده است.

نشست خبري نخستين نمايشگاه چاپ ديجيتال و نشر روميزي ظهر امروز (شنبه 21 خرداد) در هتل پرشيا برگزار شد.

نخستين نمايشگاه چاپ ديجيتال ايران 26 تا 29 خرداد امسال در مجموعه نمايشگاهي هتل المپيك تهران واقع در ضلع غربي مجموعه آزادي برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط