دومین نشست خودمانی فرهنگسرای ابنسینا با حضور هوشنگ مراديكرماني، خالق قصههاي مجيد برگزار ميشود._
مرادیکرمانی، زاده ۱۶ شهریور ماه سال ۱۳۲۳ روستای سیرچ از توابع بخش شهداد کرمان است. او تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش آغاز کرد و دوره متوسطه را در کرمان و تحصیلات عالی را در رشته زبان انگلیسی در تهران گذراند.
کرمانی، نویسندگی را از سال ۱۳۳۹ در کرمان و همکاری با رادیو محلی زادگاهش آغاز کرد و هشت سال بعد با انتشار داستانهایش، در سال ۱۳۴۷، فعالیتهای ادبياش را گسترش داد. نخستين داستان وی به نام «کوچه ما خوشبختها» با زبان طنز در مجله خوشه منتشر شد. نخستين کتاب داستان وی «معصومه» حاوی چند قصه متفاوت بود. سپس کتاب دیگری به نام «من غزال ترسیدهای هستم» از او به چاپ رسید تا اینکه با خلق داستان «قصههای مجید» در سال در سال ۱۳۵۳، جایزه مخصوص «کتاب برگزیده سال ۱۳۶۴» نصیبش شد.
اما پیش از این، در سال ۱۳۵۹ جایزه نقدی شورای کتاب کودک و جایزه جهانی هانس كريستين اندرسن در سال ۱۹۸۶با «بچههای قالیبافخانه» از آنِ مرادی کرمانی شده بود. شهرت کرمانی پس از قصههای مجید، جهانی شد و در سال 1360، همزمان با چاپ جلد دوم این کتاب، آثارش به زبانهای هندی، عربی، انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، هلندی و فرانسوی ترجمه شد.
بخش دیگری از شهرت هوشنگ مرادی کرمانی را باید ناشی از اقتباسهای سینمایی از داستانهای وی دانست که کارگردانان سرشناسی چون کیومرث پوراحمد، محمدعلی طالبی، داریوش مهرجویی و نیز ابراهیم فروزش به مرحله تولید رساندند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن ۱۳۷۲)، جایزه مهرگان ادب و نیز جایزه خوزه مارتینی، نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین، ( سال ۱۹۹۵ میلادی)، بخش دیگری از افتخارات این نویسنده در کارنامه فعالیت 41 سال اخیر او بوده است که وی را به مقام بهترین نویسنده کودکان و نوجوانان تاریخ جهان رساند.
پیش از اين کانون حامیان سلامت فرهنگسرای ابنسینا نشست نقد و بررسی کتاب «شما که غریبه نیستید» را با حضور هوشنگ مرادیکرمانی و چیستا یثربی برگزار کرده بود.
فرهنگسرای ابنسینا، پنجشنبه 19 خردادماه، از ساعت 19، میزبان این میهمان خودمانی خواهد بود.
نخستین نشست خودمانی فرهنگسرای ابن سینا پنجم خردادماه با حضور استاد بهاءالدین خرمشاهی، حافظشناس و قرآنپژوه معاصر برگزار شد.
فرهنگسرای ابن سینا در شهرک قدس، فاز یک، ایران زمین شمالی واقع شده است. علاقهمندان براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره 88366366 تماس بگيرند.
نظر شما