شنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۸
لزوم بازنگري در آيين‌نامه نظارت بر چاپخانه‌ها

مدير شركت بازرگاني ترنج با اشاره به گسترش استفاده از دستگاه‌هاي چاپ ديجيتال و نشر روميزي در كشور گفت: بازنگري در آيين‌نامه تاسيس و نظارت بر چاپخانه‌ها و واحدهاي وابسته با توجه به گسترش استفاده از اين دستگاه‌ها در موسسات انتشاراتي ضروري است.\

جلال ذكايي، مديركل سابق دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)،‌ اظهار كرد: دستگاه‌هاي چاپ ديجيتال به دليل كوچك بودن، حمل و نقل آسان و نيز استفاده راحت، قابل نصب در مكان‌هاي مختلف‌اند و اين در حالي است كه چاپخانه‌هاي افست معمولا داراي ضوابطي مانند لزوم در اختيار داشتن مكان‌هاي بزرگ، برق 3 فاز و ... هستند.
 
وي افزود: ‌امكان چاپ آثار در شمارگان پايين، تنوع رنگ و طرح در كتاب‌ها و … دليل اصلي اقبال عمومي ناشران در استفاده از دستگا‌ه‌هاي چاپ ديجيتال است.

ذكايي در اين‌باره توضيح داد: برخي از كتاب‌هاي تخصصي، مخاطبان زيادي ندارند و براي ناشر به صرفه نيست كه با استفاده از روش چاپ افست آن‌ها را منتشر كند.

مديركل سابق دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصريح كرد: چاپ ديجيتال در مقايسه با چاپ افست از نظر هزينه‌هاي جانبي مقرون به صرفه‌تر است و به ناشر كمك مي‌كند تا آثار خود را در ويژگي‌ها و ظرفيت‌هاي متنوع منتشر كند.

ذكايي با اشاره به كاهش شمارگان كتاب در كشور‌ عنوان كرد: امروزه چاپ ديجيتال در خدمت صنعت نشر كشورها قرار گرفته تا هزينه‌هاي مرحله پيش از چاپ (ليتوگرافي) را كاهش دهد و از انباشت سرمايه جلوگيري كند. 

وي گفت: اكنون بسياري از ناشران در دفاتر خود دستگاه‌هاي چاپ ديجيتال مستقر كرده‌اند تا برخي از آثار خود را در شمارگان محدود منتشر كنند.

وي با بيان اينكه انتشار آزمايشي كتاب نيز يكي ديگر از دلايل اقبال ناشران از دستگاه‌هاي چاپ ديجيتال است، عنوان كرد: گاهي ناشر از سليقه و اقبال بازار نشر خبر ندارد و مي‌تواند با انتشار كتاب در شمارگان 500 يا 1000 نسخه، كشش بازار را ارزيابي كند.

به گفته مدير شركت بازرگاني ترنج در اين ميان دستگاه‌هاي چاپ ديجيتال گزينه خوبي براي ارزيابي مقطعي برخي كتاب‌ها به شمار مي‌آيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها