سه‌شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۰
ايجاد موزه‌هاي تخصصي کتب و نسخ خطي در استان مرکزي

مديرکل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري استان مرکزي از ايجاد و راه‌اندازي موزه‌هاي تخصصي کتب و نسخ خطي در سطح اين استان خبر داد و گفت: بازگشايي موزه كتب و نسخ خطي آشتيان نمونه‌اي از اين اقدامات است كه به بازشناسي هويت كهن ايرانيان كمك بسياري مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي، محمدحسين فراهاني با بيان اين مطلب گفت: ساختن آينده‌اي درخشان بدون مطالعه امکان‌پذير نيست؛ به همين دليل ايجاد موزه‌هاي تخصصي به ويژه موزه‌هاي اسناد و نسخ خطي، مي‌تواند در شناخت مردم از گذشته خويش و ساختن آينده‌اي بهتر مفيد و موثر باشد. 

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع ‌دستي و گردشگري استان مرکزي از افتتاح موزه کتب و نسخ خطي در شهرستان آشتيان خبر داد و گفت:  موزه کتب و نسخ خطي آشتيان با همدلي و مشارکت مردم در تامين کتب قديمي در منزل معتمدالاياله ايجاد شده است.

وي تصريح کرد: اداره ‌کل ميراث ‌فرهنگي استان مرکزي تنها مسووليت نگهداري، حفاظت و مرمت اين موزه و نسخ موجود را بر عهده داشته که از اين بابت بايد از همکاري مردم در ايجاد اين موزه قدرداني کرد.

مدير کل ميراث ‌فرهنگي استان مرکزي افزود: موزه اسناد و کتب خطي شهرستان آشتيان با دارا بودن 700 نسخه خطي شامل 200 نسخه چاپي و 500 نسخه سنگي راه‌اندازي شده است.

فراهاني متذکر شد: اين موزه با دربرگرفتن کتب و نسخ خطي با قدمت قرن هشتم هجري يکي از موزه‌هاي تخصصي اسناد و کتب خطي در سطح استان به شمار مي‌رود.

وي اضافه کرد: در اين موزه انواع نسخ خطي، بيع‌نامه، رنج‌نامه، مکاتبات بزرگان شهرستان آشتيان با مقامات عاليه کشور در دوران گذشته در فضايي به وسعت 500 متر در معرض ديد علاقه‌مندان قرار گرفته است. 

وي تصريح کرد: امروز شاهديم که از توسعه اجتماعي به عنوان گمشده بشريت نام برده مي‌شود، در حالي‌ که مي‌توانيم با تحقيق و تدبر در شيوه و منش زندگي گذشتگان خود، راه توسعه همه جانبه را پيدا کنيم که تحقق چنين رويدادي نيازمند زيرساختي به نام موزه است.

فراهاني در ادامه با بيان اينکه تاکنون به خوبي با موزه‌ها در جامعه ارتباط برقرار نشده، گفت: به دليل عدم شناخت از موزه‌ها و نيز برقرار نشدن ارتباط عامه مردم با اين اماکن، براي موزه‌ها در کشور اقدام کافي صورت نگرفته است.
 
وي با اشاره به اينکه ايجاد سايت موزه‏ها براي ترغيب حضور گردشگران به منظور بازديد از موزه‌ها از رويکردهاي سازمان ميراث‌فرهنگي در کشور و استان‌ها است، اظهار كرد: با تلاش صورت گرفته به ‌زودي در سطح استان مركزي، سايت موزه‌هايي ايجاد و آثار تاريخي کشف شده در هر منطقه تاريخي در همان منطقه به نمايش در خواهد آمد؛ انتظار مي‌رود با اين اقدام علاوه بر رونق گردشگري، مردم با اين آثار به خوبي آشنا شوند.

فراهاني موزه را محور رشد و توسعه هر جامعه و منطقه‌ دانست و افزود: امروز توسعه اجتماعي، گمشده مردم و جوامع است و در صورتي که موزه‌هايي با غناي بالا و مناسب داشته باشيم مي‌توانيم با بازشناسي هويت گذشته خويش، زمينه را براي توسعه همه جانبه فراهم کنيم.

مديرکل ميراث‌فرهنگي استان مرکزي، با تاکيد بر اهميت حفظ ميراث‌ فرهنگي و تاريخي گفت: اگر ميراث ‌فرهنگي و تاريخي کشور به خوبي حفظ نشود، مردم آن جامعه گذشته را درک نمي‌کنند و به اين دليل مترقي نخواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها