كتاب «چشم دل» نوشته حجتالاسلام والمسلمين جواد محدثي از سوي موسسه بوستان كتاب به چاپ هشتم رسيد. كتاب حاضر، حاوي سي مقاله، با نثر ادبي و صميمي درباره موضوعاتي مانند زندگي، عمر، وقت، فرهنگ مكتبي، خودسازي، دنياي روح، الگوگيري، انتخاب و ... مفاهيمي ديگر است.
بر اساس مالب کتاب، دو چشم در «سر» داريم كه دو پنجره به روي جهان رنگارنگ و قشنگ است. غير از ايندو، چشمي هم در «دل» داريم كه به روي دنياهاي ديگر باز ميشود، دنياهايي كه در دل همين دنياست و چهره باطني اين دنياي تو در توي شگفت را تشكيل ميدهد.
آنها كه به مساله زندگي و خود و انسان، دقيقتر و عميقتر نگاه ميكنند، خيلي چيزهاي ديگر دستگيرشان ميشود كه از نگاههاي ظاهر بين پنهان است. اگر «هاتف» در شعر خود ميگويد: «چشم دل باز كن كه جان بيني؛ آن چه ناديدني است، آن بيني»، اشاره به همين است.
دنيا اگرچه گذرا و بازيچه است، ولي زندگي بازي نيست. در كلاس عمر، هركس را يكبار مينشانند و درس ميدهند و امتحان ميگيرند. ما اكنون سر كلاس نشستهايم!... . ميتوانيم هم دنيا را يك ميدان وسيع مسابقه بدانيم كه همه آدمها رقيب هستند و ما در يك رقابت سالم با همه شركت كردهايم.
همه در ميدان و راه زندگي در حركتند. اما ... مگر هركس ميرود، ميرسد؟ مگر هركس ميدود، ميبرد؟
تنها كساني برندهاند كه «جايگاه» خود را در دستگاه عظيم خلقت بشناسند، «هدف» را هم بدانند و براي رسيدن به آن، از همه «استعداد»هاي خود بهره بگيرند و «حركت» كنند. مثل انسانهاي فرزانهاي كه چند روزه دنيا را با خوشنامي و پاكي گذراندند و از خود، «نام نيك» برجاي نهادند.
زندگي منهاي خدا، تكرار بيروح روزها و هفتههاست. اين را خود افراد «دنيازده» هم ميدانند، هرچند خجالت ميكشند كه بر زبان آورند. آرامش روح، در زندگي آميخته به معنويت و ايمان است و تجمل و ثروت و رفاه، خوشبختي نميآورد.
گناه، ويروس سقوط اخلاقي است. واكسن آن هم خداترسي است. خود ما در جامعهايم و ميبينيم وقتي چشم، درياي هوس شود، قايق گناه در آن حركت ميكند. حيف است كه زنان و دختران، آن قدر خود را حراج كنند كه گاهي به قيمت يك لبخند، چشمك، وعده و ... «خود» را بفروشند، يا بوتيك سياري باشند براي جلب نگاهي كه در كوچه و خيابان و اتوبوس و پارك، گناه ميچرخند و هوس نشخوار ميكنند.
گل عفاف، در بوستان حجاب ميرويد. حجاب، قلعهاي براي پاسداري از «گوهر عفاف» است. آنها كه از تير نگاههاي مسموم پروا نميكنند، عوارض آن را ديدهاند و ميبينند.
اين مجموعه ميكوشد تا چشم دل و گوش جان را باز كند و براي پيمودن راه «خوب زيستن»، عصاي اراده و ارادت و چراغ بينش و بصيرت به دست دهد، چيزي كه همه در پي آنيم. مولانا از همينرو تعجب ميكند كه چرا با چشم و گوشهاي باز، باز هم كور و كريم. دست اين نوشته را بگيريم و كمي در كوچه باغهاي دل قدم بزنيم. ريهها به شدت محتاج «آب و هواي ملكوت» است تا از سموم اين دنياي بيمعنويت، آلوده نشويم.
چاپ هشتم كتاب «چشم دل» در شمارگان 1200 نسخه، 132 صفحه و بهاي 18000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما