نويسندگان ايثارگر در نشست «جايگاه ايثارگران اهل قلم در جنگ نرم» با اشاره به شاخصههاي جنگ نرم و لزوم شناسايي همواره آن، خواستار تشكيل تعاوني ايثارگران اهل قلم شدند تا در بستري مناسب و سازماندهي شده در راستاي توليد متون و كتابهاي شناخت و مقابله با جنگ نرم فعاليت كنند./
در ابتداي اين برنامه دكتر منصور مير كه دبيري اين جلسه را برعهده داشت، گفت: موضوع جنگ نرم، يعني نااميدي فعلي مخالفان از حمله نظامي. جنگ نرم عناصري دارد كه مشخص نيست همه جوامع در بدو امر متوجه آن شوند و ابزار كافي و كارشناسيهاي لازم را براي مقابله با آن در اختيار داشته باشند.
سپس مجتبي شاكري، جانباز روشندل جنگ تحميلي، با اشاره به وجود تبادل فرهنگي و عناصر مثبتي كه ملتها در گذر زمان و ارتباط با يكديگر اخذ ميكنند، عنوان داشت: نميخواهيم به هر بعدي از فرهنگ وارداتي از بعد تهاجمي آن بنگريم، اما با فرهنگي كه بخواهد ارزشهاي ما را بگيرد و فرهنگ ضد انساني ارايه دهد، مخالفيم.
كارشناس حوزه ادبيات داستاني، هدف گرفتن يك جانبه انديشه و قدرت تصميمگيري را از جمله عناصر جنگ نرم خواند كه اكنون در قالب رمانها و آثار مختلفي عرضه ميشود و گفت: انديشه انقلاب و ايثارگران در داستان و رمان بسيار غريب مانده است.
در ادامه حسين قلجي، كارشناس ادبيات سياسي و جنگ، درباره راههاي شناسايي و مقابله با پديدهاي پيچيده مانند جنگ نرم اظهار داشت: آگاهي و شناخت عميق ابعاد اين نوع تهاجم، ضرورت فراواني دارد و شناسايي آن هيچگاه متوقف نميشود. بيشتر ادبيات جنگ نرم توليد شده در كشور ما تأكيد بر كليات و مباني دارند و حدود 15 درصد آثار، اطلاعاتي را ارايه ميدهند كه قابل برنامهريزي و استفاده در سياستگذاريها هستند.
وي ادامه داد: متاسفانه اغلب نويسندگان حوزه جنگ نرم، اهل توصيف يك جانبهنويسي و نگاه از بالا هستند و بايد با رعايت اصول و اسلوبهاي ملي، نويسندگان ايثارگر و محققان به ابداعاتي در اين حوزه دست يابند.
همچنين مصطفي اميدي، از نويسندگان ايثارگر با بيان اين كه براي جنگ نرم عناوين و اصطلاحات متعددي در آثار و مكتوبات ياد شده است، گفت: مهمترين عامل جنگ نرم آن است كه دشمن، حريف را گمراه ميكند و از او ميخواهد طبق خواسته وي (دشمن) عمل كند. او با انجام يك عمليات رواني هدف خود را از حركت درست باز ميدارد.
در ادامه نشست، حجتالاسلام بهمن اكبري، مشاور معاونت پژوهشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، از منظر ديپلماسي فرهنگي و بينالمللي به مساله جنگ نرم و رسالت نويسندگان ايثارگر پرداخت و عنوان داشت: جريان قدرت نرم يا جنگ نرم يك معنا بيش ندارد و آن اين كه دشمن به جاي غلبه و قهر نظامي با نيزه و خونريزي، رقيب را مقهور خود قرار ميدهد. اين قهر و غلبه بر مبناي تلقي و باوري است كه طرف مقابل ـ نسبت به دشمن ـ در ذهن خود ميسازد.
رايزن سابق فرهنگي ايران در ازبكستان، اظهار كرد: آينده جهان مساله مهمي در اين زمينه است. همچنان كه «جوزف ناي» در كتاب «آينده قدرت» ميگويد؛ آينده دو رويكرد انتقال قدرت از غرب به شرق يا ملت ـ دولت به سمت NGO ها يا سازمانهاي مردمي را دارد. بر اين اساس در آينده دور شاهد كاهش قدرت حكومتها و افزايش نقش مردم و انتقال قدرت به شرق هستيم. در چنين فضايي بزرگترين رسالت ايثارگران آن است كه به پاسداري از انديشه و گفتمان انقلاب اسلامي بپردازند.
در خاتمه، محمد دامغاني از نويسندگان ايثارگر درباره راهكارهاي عملي در راستاي مقابله با جنگ نرم گفت: بر اساس بيانات مقام معظم رهبري، جنگ نرم يعني ايجاد ترديد در دلها و اذهان مردم. بر اين اساس بايد تشكيلات ايثارگران اهل قلم از دولتمحوري به ولاييگرايي تغيير يابد تا شاهد حركت مقابله با دشمني باشيم كه در راستاي تضعيف روحيه و اذهان مردم ما فعاليت ميكند.
وي با تاكيد بر لزوم گسترش شايسته مباني فقهي و ولايي در جامعه ايثارگران، خواستار تشكيل تعاوني اهل قلم ايثارگر شد تا زمينههاي اقدامات جمعي ايثارگران در عرصه جنگ نرم فراهم و ساماندهي شود.
نشست «جايگاه ايثارگران اهل قلم در جنگ نرم» ساعت 12 تا 15/13 در سراي اصلي اهل قلم،نمايشگاه كتاب تهران برگزار شد.
بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، امروز 24 ارديبهشت ماه، به كار خود پايان مي دهد.
نظر شما