خبرگزاری کتاب ايران ـ به گزارش ستاد خبری سراهای اهل قلم نمايشگاه کتاب تهران، اين برنامه با سخنراني دكتر حجتالاسلام محمد روحي و اجراي سيد وحيد حسينينژاد، صبح 21 ارديبهشت ماه در سراي اصلي نمايشگاه كتاب در طبقه دوم شبستان برگزار شد.
در ابتداي جلسه دبير نشست با قرائت بخشي از خاطرات افرادي كه حضور آيتالله بهجت را درك كرده بودند، بخشي از كرامات اخلاقي، ذكر خداوند، مهرباني با ديگران و تواضع فراوان را قسمتي از خصايل رفتاري اين عالم ديني خواند و گفت: وي هيچگاه اجازه نميداد با القاب و اوصاف گوناگون مورد تجليل قرار گيرد، او ميخواست فقط طلبه باشد.
سپس حجتالاسلام روحي از شاگردان آيتالله بهجت كه تقريباً 27 سال خدمت ايشان بوده و 14 سال آن درس خارج استاد را تلمذ كرده بود، اظهار داشت: اين مرجع تقليد شيعي آثار و تاليفات متعددي داشت كه اغلب اجازه نشر آنها را به نام خود نميداد. با اين وجود تعدادي از آثار ايشان با همت بنده و سايران به چاپ رسيد و ساير آثار نيز در نوبت نشر قرار دارند.
وي مجموعه سه جلدي شعر مثنوي حضرت استاد را كه در آينده منتشر خواهد شد از جمله اين آثار برشمرد و يادآور شد: آيتالله بهجت اشعاري در آخرين سالهاي عمرش سرود كه بنده سمت تحريرش را داشتم، وي سفارش ميكرد عنوان نشود كه گوينده و ناظم آنها كيست.
عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس درباره شخصيت آيتالله بهجت گفت: ايشان از جهات متفاوت برتريها و فضيلتهايي بر عالمان ديگر داشت. برخورد وي با بزرگترين فرد تا كوچكترين مردم هيچ تفاوتي برايش نداشت. در طول اين 27 سال آشنايي با ايشان، يكبار هم كلمه «من» را از ايشان نشنيديم. هيچ گاه صدر مجلس نمينشست، بعدها در روايتي ديدم ايشان به تأسي از امام صادق(ع) اين كار را ميكرد. وي همواره متواضع بود و خود را از مردم عادي جدا نميدانست.
دكتر روحي درباره ويژگيهاي اخلاقي آيتالله بهجت درباره ديگران اظهار داشت: از جهت زبان خيلي خوددار بود. براي صحبت كردن به حداقل كلمات اكتفا ميكرد و نام هيچ فردي را در سخنان خود نميآورد. بزرگي و نشان ندادن «منيّت» والاترين ويژگي ايشان بود. اين ويژگي در آيتالله بهجت به سر حد خود رسيده بود.
شاگرد اين عارف روحاني درباره دخالت ايشان در امور سياسي كشور گفت: آيتالله بهجت نميخواست نامش رسانهاي شود. بيشترين گفتوگوها را با مقام معظم رهبري و ساير مسوولان نظام داشت.
وي با بيان اين كه اين عالم ديني ملاقاتهاي رسمي خيلي كم داشت، تصريح كرد: تقوايش اجازه نميداد حتي پسرش برايش برنامهريزي كند. شخصيتي بود كه علاوه بر الهامات غيبي كه داشت، در امور سياسي نيز دخالت ميكرد و از آينده خبر داشت، اما نميخواست جايي مطرح شود.
حجتالاسلام روحي در بخش ديگر سخنان خود درباره داشتن چشم برزخي آيتالله بهجت گفت: سخن گفتن از اين مسايل براي آيتالله بهجت تنزل است. داشتن چشم برزخي براي ايشان محرز بود، اما وي اين مساله را ابراز نميكرد و تنها در موارد حساس به ديگران تذكراتي ميداد.
سخنران برنامه درباره روش سير و سلوكي آن بزرگوار گفت: روش ايشان بر دعوت خصوصي ضمن دعوت عمومي استوار بود يعني در مجلس مطلبي را به صورت كلي ميگفت تا آن فرد متوجه شود كه روي سخن اصلي با اوست. تاثيرات معنوي و هدايتهاي اين عالم بزرگوار پس از رحلت ايشان قطع نشد و همواره ادامه دارد. دست هدايت او قطعاً در عالم برزخ وسيعتر است.
در ادامه برنامه با پخش نماهنگي در معرفي كتاب «دردانه» كه مجموعه تصاوير آيتالله بهجت را در كنار معرفي استادان وي، تبيين دوران ميان سالي و زندگي خصوصي ايشان دربر دارد، به فصول گوناگون اين اثر اشاره شد. مسايلي از قبيل حالات مختلف چهره ايشان، نمازشان در مسجد فاطميه، ديدار با علما و فضلا، مسوولان و ...، تشرف به بارگاه امام رضا(ع) و ديگر اماكن مقدس، برگزاري مراسم به مناسبتهاي مختلف اعم از مراسم عزاداري هفتگي امام حسين(ع) و حضرت فاطمه(س)، مراسم جشن و امامهگذاري طلاب، مراسم عقد و ... بخشي از موضوعات كتاب «دردانه»اند.
در انتهاي اين مراسم نيز با پخش فيلمي از مراشم تشييع آيتالله بهجت، سخنان و آراي بزرگان دين درباره روح متعالي وي، مقام عرفاني و اين كه وي خدا را ديده بود، عنوان شد.
بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران تا 24 ارديبهشتماه سال جاري در مصلاي امامخميني (ره) تهران برپاست.
چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۲
نظر شما