به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست رسانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز چهارم برگزاری نمایشگاه، با حضور چند تن از خبرنگاران رسانههای مختلف در اتاق پاویون مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
سید محمد حسینی، در ابتدا با توضیحاتی درباره برگزاری نمایشگاه در چهار روز گذشته، گفت: در این چند روز از اکثر بخشهای نمایشگاه دیدن کردیم و استقبال بینظیر مردم را نیز شاهد بودیم.
وی ادامه داد: برخی عنوان کردهاند که مردم برای گردش و تفریح به نمایشگاه میآیند که این مساله درست نیست و به فرض قبول این مطلب، باز هم نفس حضور مردم در نمایشگاه کتاب تهران رخداد قابل قبولی به شمار میآید.
وی ادامه داد:باید در این دوره به نقش سایتهای خبری، خبرگزاریها و روزنامهها نیز توجه داشت و در اينباره تصریح کرد: رسانهها در طول این چند روز، عملکرد مطلوبی داشته اند.
منظور از منطقه چیتگر، پارک نیست
حسینی همچنین به مساله ساخت محل دایمی نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: در روز افتتاحیه، شخص رییس جمهور جابهجایی محل نمایشگاه را مطرح کردند. شهرداری در سالهای گذشته، بارها اعلام کرده بود که در حال آماده سازی مجموعه شهر آفتاب است، ولی این وعده هر سال تکرار میشود. در این زمینه نامهای به رییس جمهور نوشتیم و اعلام آمادگی کردیم تا مسوولیت ساخت نمایشگاه را بر عهده داشته باشیم و نيزاعتبار اولیه را درخواست کردیم.
وی افزود: این کار، اقدام پیچیدهای نیست و ما فقط به زمین و اعتبار نیاز داریم تا با انتخاب محلی که دسترسی آسان دارد و از مترو بهرهمند است، بتوانيم سال آينده نمایشگاه را در آن محل برگزار کنیم.
*وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار نظر معاون فرهنگی هنری شهردار تهران را «عجولانه» خواند که پارک چیتگر را محل مناسبی برای ساخت نمایشگاه ندانسته بود وافزود: چیتگر محدود به پارک نیست و بهتر است کسی نگران نباشد. ما قصد لطمه زدن به محیط زیست را نداریم . شهرداری به تعهدش عمل نکرده و ما نمیتوانیم بیش از این صبر کنیم.
وی به نمایشگاههای بینالمللی در شهر پرند نیز اشاره کرد و گفت: وزارت بازرگانی این محل را برای برگزاری نمایشگاههای مختلف آماده میکند که این محل نیز در گزینههای ما قرار دارد.
برای ناشران تبعیضی وجود ندارد
حسینی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که درباره تبعیض بين ناشران سوال کرده بود و به عرضه کتابهای دهه شصت از سوی انتشارات کیهان اشاره داشت، تصریح کرد: طبیعی است که برخورد ما با همه ناشران یکسان است و در صورت تخلف با همه به شکلی مساوی برخورد خواهیم کرد. با انتشارات کیهان هم اگر کتابی را قبل از سه سال گذشته ارائه كند، برخورد خواهد شد.
خبرنگاران کتاب به نمایشگاههای بینالمللی اعزام میشوند
وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر اهمیت حضور خبرنگاران حوزه کتاب در عرصههای بینالمللی و کم توجهی به این موضوع تاکنون، این پیشنهاد را تایید کرد و گفت: این حرف حساب است و ما از این به بعد شرایطی را فراهم میکنیم تا در کنار اعزام ناشران و نویسندگان به نمایشگاههای بینالمللی و هفتههای فرهنگی، چند خبرنگار حوزه کتاب نیز به این رویدادهای بینالمللی اعزام شوند.
برخی به دنبال جنجالند
حسینی همچنین درباره انتشارات تیمورزاده و تعطیلی غرفه این ناشر در نمایشگاه گفت: 4000 ناشر در نمایشگاه حضور دارند و جنجال یک ناشر که هر سال به دنبال فرصتی برای حاشیهسازی است ،اقدام خوبی نیست.
وی ادامه داد: رسانهای کردن این موضوع چندان مطلوب نیست. برخی سایتها این حرکت «ضد انقلابی» را ترویج میکنند. تحصن مقابل بیت رهبری توسط این ناشر صحيح نيست و اساسا تحصنی در کار نبوده و این ناشر نیز به حق خود قانع نبوده است.
آماده دیدار مقام معظم رهبری هستیم
حسینی درباره دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی از نمایشگاه کتاب، گفت: امیدوارم که ایشان مانند سالهای گذشته، به نمایشگاه بیایند که همین حضور ایشان، مشوقی برای کتابخوانی است و با اهتمام ایشان به مساله کتاب، همگان به مطالعه ترغیب میشوند.
وی به انتشار کتابی شامل یادداشتهای ایشان درباره کتابهای دفاع مقدس اشاره کرد که در این دوره از نمایشگاه عرضه شده است.
وزیر ارشاد همچنین به حضور بسيار مهمانان خارجی از نمایشگاه اشاره کرد و گفت: امسال 500 مهمان از کشورهای مختلف از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دیدار کردهاند.
حسینی درباره حضور نویسندگان از نمایشگاه بيان داشت: درباره هیچ يك از نویسندگان محدودیتی وجود ندارد و بسیاری از شخصیتهای علمی با حضور در نمایشگاه، اهمیت برگزاری این رویداد فرهنگی را نشان میدهند.
حسینی همچنین از اهدای بنکارت های خرید کتاب به خبرنگاران حوزه کتاب خبر داد.
شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۷
نظر شما