نويسنده كتاب «خشونت عليه كودكان در ايران» مواردي مانند نوع خشونت عليه كودكان و ميزان اعمال و همچنين عوامل آن را در ايران بررسي كرده است. به گفته سعيد مدني، آمار دقيقي از اين خشونت در ايران وجود ندارد.\
وي افزود: با توجه به مطالعات جديدم درباره كودكآزاري در ايران، از تجديد چاپ كتاب قبلي انصراف داده، تصميم گرفتم بخش حقوقي و اجتماعي آن را تفكيك كنم و حاصل مطالعات جديد را نيز بر آن بيفزايم.
به گفته وي، اين كتاب بر اساس نگاه عامتر و روزآمدتري به جنبههاي غيرحقوقي خشونت عليه كودكان تنظيم شده است. جنبههاي حقوقي اين مساله نيز به صورت نقدي به نظام حقوقي ايران در اين باره در كتاب «آسيبشناسي حقوق كودكان در ايران» بررسي شده است كه مراحل نخستين انتشار را ميگذراند.
عضو انجمن جامعهشناسي ايران يادآور شد: كتاب «خشونت عليه كودكان» با ارايه تصويري از وضعيت كودكان ايران نشان ميدهد كه چه خشونتهايي عليه آنان وجود دارد و اين خشونتها به چه ميزان بر آنها اعمال ميشوند. همچنين پيامدها و آثار اين خشونت، عوامل خشونت و ويژگيهاي آنان نيز در كتاب بررسي شدهاند. راهكارهايي نيز براي كنترل اين خشونت ارايه شدهاند.
مدني درباره وضعيت خشونت عليه كودكان در ايران در مقايسه با ساير كشورها گفت: تمامي موارد اين خشونت در كشورمان ثبت نميشوند، بنابراين آمار فراگيري در اين زمينه وجود ندراد تا بتوانيم بر اساس آن وضعيتمان را با ساير كشورها مقايسه كنيم.
نويسنده كتاب «اعتياد در ايران» ادامه داد: در برخي كشورها توسعهيافته قانون بازدارنده از خشونت عليه كودكان به صورت جدي اعمال ميشود و افراد و كودكان ميتوانند اين خشونتها را گزارش دهند تا پيگيريهاي آن صورت گيرد. همچنين در اين جوامع نظام آماري گستردهاي براي شناسايي خشونت عليه كودكان وجود دارد.
وي افزود: شايد هر روزه در صفحات حوادث روزنامهها مطلبي را درباره خشونت عليه كودكان بخوانيم، اما آمار دقيقي از آنها وجود ندارد. بديهي است كه توجه به اين مساله و سامان دادن به راهكارهاي آن ضرورتي انساني، ديني و اجتماعي است.
كتاب «خشونت عليه كودكان در ايران» به تازگي از سوي نشر آشيان منتشر شده است و در نماشيگاه بينالمللي كتاب تهران نيز عرضه ميشود.
نظر شما