پارسايي به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: تاكنون در حوزه نمايشنامهنويسي تراژدي به سبك دوران يونان باستان نوشته نشده است. من در حوزه نمايشنامهنويسي از اين شيوه استفاده كردم.
وي ادامه داد: براي اينكه بتوانم اينگونه بنويسم لازم بود به آنچه در يونان باستان رخ داده نگاهي باستاني داشته باشم و قرينهاي را در ادبيات دوران باستان براي اين كار پيدا كنم اين روش بعد از مطالعه تاريخ ايران باستان به ويژه تاريخ دوره هخامنشيان، يافتن مقاطع حوادث سهمگين و بسيار شاخص اين دوره رخ داد.
پارسايي افزود: با مطالعه دورههاي تاريخي ديگر متوجه شدم حكومت در ايران سيري تراژيك داشته است و پدران، فرزندان و يا برادران به دليل رسيدن به قدرت و حكومت يكديگر را به قتل رساندن. اين سوژه نظر مرا جلب كرد تا براساس آن يك تراژدي با ساختار همان تراژدهاي يونان بنويسم.
وي تصريح كرد: در نمايشنامه «سقديانوس» ديالوگهاي دو مادري را كه در نمايشنامه هستند همانند ديالوگ همسرايان، منظوم و به صورت تركيبي از شعر هجايي و شعر سپيد نوشتم.
پارسايي افزود: تراژدي «سقديانوس» در سال 68 نوشته شده و بعد از 22 سال با دريافت مجوز نشر فرصت چاپ آن در انتشارات افراز فراهم آمده است.
سهشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۰
نظر شما