چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۰
گروه‌هاي تاليف كتاب در انتشارات دانشگاه تهران فعال مي‌شوند

دكتر حسن سرشتي كه چند روز پيش رياست موسسه انتشارات دانشگاه تهران را بر عهده گرفت، مي‌گويد تلاش‌هايش را از هم‌اكنون براي فعال كردن تيم‌هاي تاليف كتاب به منظور كيفي‌سازي آثار در دانشگاه تهران آغاز كرده است.\

سرشتي، مديركل خدمات پژوهشي دانشگاه تهران كه با حفظ سمت، مديريت انتشارات اين دانشگاه را نيز بر عهده گرفته در نخستين گفت‌وگوي خود با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، عنوان كرد: برنامه‌هاي مختلفي براي فعاليت در حوزه انتشارات دانشگاه درنظر گرفته‌ايم كه از جمله آنها نظارت بر انتشار مجلات فارسي و انگليسي دانشگاه است.
 
وي با اشاره به اينكه 15 عنوان از مجلات دانشگاه تهران به زبان انگليسي منتشر مي‌شود، افزود: متولي نظارت بر فعاليت‌هاي اين مجلات تاكنون انتشارات دانشگاه نبوده اما از اين پس به منظور ارتقاي كيفي نشر مجلات دانشگاه، فعاليت مجلات در فاز نخست به انتشارات دانشگاه تهران محول شده است. در ادامه اين روند سال آينده نشريات زبان فارسي نيز به موسسه انتشارات دانشگاه تهران سپرده مي‌شود.

وي با اشاره به اهميت تعامل دانشگاه تهران با ناشران خارجي گفت: تصميم داريم از مباحث و نظريات آنها در انتشار مجلات انگليسي دانشگاه نيز بهره‌مند شويم. 

وي با تاكيد بر تشكيل شوراي بين‌المللي انتشارات در دانشگاه تهران گفت: در اين شورا تصميمات چاپ كتاب به زبان‌هاي خارجي به ويژه انگليسي با ارايه امتياز به مولفان گرفته مي‌شود. قرار بر اين است تا مولفان پس از دريافت مجوز انتشار كتاب به ديگر زبان‌ها از سوي انتشارات دانشگاه تهران تشويق شده و از امتيازات نشر بين‌المللي بهره‌مند شوند؛ همچنين انتشارات دانشگاه نيز بر مبناي نياز دانشجويان از مولفان و مترجمان براي انتشار كتاب‌هاي جديد دعوت كند.

وي يكي ضعف‌هاي كنوني انتشارات دانشگاه تهران را كيفيت ظاهري آثار، محتوا و ضعف ويراستاري ادبي دانست و گفت: سالهاست كه كتاب‌هاي اين انتشارات به لحاظ كيفيت و ويراستاري استاندارد نيستند، در اين راستا تلاش داريم تا تيم‌هاي ويراستاري قوي به لحاظ ادبي و علمي با انتشارات همكاري كنند.

رييس جديد موسسه انتشارات دانشگاه تهران ديگر برنامه اين انتشارات را با توجه به نشر 3200 عنوان كتاب تاكنون و قديمي ‌شدن برخي از آثار گفت: بسياري از اين كتاب‌هاي نفيس و ارزشمند در بازار كتاب ناياب‌ شده و اين كمبود عاملي براي كپي‌برداري غير مجاز در بازار نشر شده است، قرار براين است تا كتاب‌هاي ناياب تجديدچاپ و تجديدنظر شوند.

وي بازار كنوني چاپ و نشر ايران را ضعيف و كم‌كيفيت دانست و گفت: ناشر بايد بر اساس خط و مشي مشخص دستورالعمل‌هايي براي انتشار كتاب‌هاي جديد به مولفان و مترجمان ارايه دهد. بنابراين حوزه دانشگاهي كشور نيازمند تجديدنظر جدي است.

سرشتي هدف اصلي فعاليت انتشارات دانشگاه تهران را ارتقاي سطح چاپ و نشر كتاب در خاورميانه دانست و گفت: انتشارات دانشگاه تهران از 3200 عنوان كتاب خود، 2 هزار عنوان كتاب به نمايشگاه تهران مي‌آورد كه 10 عنوان آن چاپ سال 90 است.

سرشتي يكي از فعاليت‌هاي اين انتشارات در نمايشگاه كتاب تهران را درخواست دريافت يك غرفه در بخش عمومي اعلام كرد و گفت: آثار نفيس و منحصر به فرد چون «لغت‌نامه دهخدا»، «يادداشت‌هاي قزويني» و ساير آثار در حوزه فلسفه و تاريخ در اين غرفه ارايه مي‌شوند. همچنين برنامه‌اي براي افزايش تخفيف 10 درصدي در نمايشگاه داريم كه نتيجه آن در چند روز آينده مشخص خواهد شد. 

پيش از دكتر حسن سرشتي، دكتر جان‌اله كريمي به مدت يكسال و نيم به عنوان رييس موسسه انتشارات دانشگاه تهران فعاليت كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها