اتحادیه کتابخانههای آمریکا فهرست مناقشه برانگیزترین کتابهای سال 2010 را منتشر کرد که دو کتاب «و تانگو نفر سوم را میسازد» و «یادداشت های واقعی یک هندی پاره وقت » در صدر این فهرست قرار گرفتهاند./
کتاب «و تانگو نفر سوم را میسازد» درباره دو پنگوئن نر است که با تمایلات همجنسخواهانه و کمک یکدیگر، یک جوجه را پرورش میدهند و بزرگ میکنند. هدف اصلی کتاب كه برای نخستين بار در سال 2005 منتشر شد، این است که با تطهیر گرایشهای همجنسخواهانه در جامعه آمریکا به خواننده بفهماند الگوهای خانواده و زندگی زناشویی محدود به روشهای سنتی نیست بلکه دو همجنس نیز میتوانند با یکدیگر یک خانواده را تشکیل دهند! این کتاب از همان زمان انتشار با مخالفت والدین آمریکایی در برخی مدارس روبهرو شد و حالا نیز در صدر فهرست مناقشه برانگیزترین کتابهای آمریکا قرار گرفته است.
کتاب «یادداشت های واقعی یک هندی پاره وقت» اثر شرمن الكسي نیز در حالی به عنوان دومین کتاب مناقشه برانگیز سال 2010 آمریکا معرفی شده که در سال 2007 برنده کتاب ملی آمریکا بود. این کتاب درباره یک نوجوان است که از نوجوانان سفیدپوست مدرسه اش به شدت متنفر است. منتقدان معتقدند در این کتاب الفاظ غیراخلاقی به کار گرفته شده و محتوایی نژادپرستانه دارد. این کتاب نیز از زمان انتشار مخالفت های زیادی را برانگیخته و اوایل تیرماه سال 1388 گروهی از والدین دبیرستان «آنتیوچ» در آمریکا به اینکه این کتاب در فهرست کتابهای جنبی مطالعه دانشآموزان این دبیرستان قرار گرفته، نگرانند و در این باره به مقامهای آموزشی اعتراض کردند.
با این وجود شرمن الکسی در واکنش به قرار گرفتن کتابش در فهرست کتابهای منافقشه برانگیز آمریکا گفت: «این موضوع تقریبا مرا خوشحال کرد که فهمیدم کتابم هنوز هم این قدر تاثیر گذار است.» وی با اشاره به انتقادهایی که از کتابش میشود گفت: «از بچههايي كه از حق خودشان دفاع ميكنند خوشم ميآيد و کتاب من در مقایسه با چیزهایی که میتوان در اینترنت پیدا کرد، هیچ است.»
از جمله کتاب های دیگری که در فهرست 10 کتاب مناقشهبرانگیز آمریکا قرار گرفته میتوان به «بازیهای اشتیاق» نوشته سوزان کالینز، «داستانهای گرگ و میش» نوشته استفني مهیر و «جهان شجاع جدید» نوشته آلدوس هاکسلی اشاره کرد. گفته میشود ادبیات کتاب اخیر به شدت نژادپرستانه، غیراخلاقی، مروج خشونت است و خواندن آن برای جوانان توصیه نشده است.
در حالي كه در فهرست كتابهاي مناقشه برانگيز كانادا نيز بيشتر اين كتابها جاي دارند اما كتابهاي استفني مهير در كانادا با هيچ نوع واكنش منفي روبه رو نشده اند. در سالهاي پيش مجموعه هري پاتر نيز در اين فهرست جاي داشت و برخي اعتقاد داشتند كه اين كتابها مروج جادوگري اند.
نظر شما