یکشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۴
آلودگي‌هاي هورموني وارد ادبيات محيط زيست نشده است

مولف كتاب «آلاينده‌ هورمون‌هاي محيطي» با اشاره به اينكه مباحث آلودگي‌هاي هورموني تاكنون وارد ادبيات محيط زيست ايران نشده است، گفت: مباحث اين كتاب، جديد و مورد نياز جامعه است.\

منصور ابراهيمي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: مجموعه‌اي از مواد آلاينده‌ محيط زيست شامل آلاينده‌هاي شيميايي و آزمايشگاهي، مواد پلاستيكي، سموم، مواد آرايشي و مواد صنعتي و ميزان آلايندگي‌شان در هوا و بدن انسان در اين كتاب تشريح شده است.

وي با تاكيد بر اينكه انواع آلاينده‌هاي هورموني در تماس با بدن انسان از طريق مواد غذايي، ظروف كنسروي، سموم كشاورزي و استنشاق در هوا وارد ريه‌ها و ديگر بخش‌هاي بدن انسان مي‌شوند، اظهار داشت: ساختار بدن انسان نيز به سادگي اين مواد را جذب مي‌كند.

ابراهيمي درباره مضرات آلاينده‌ها در بدن انسان گفت: هورمون‌هاي آلاينده به راحتي وارد بدن شده و به جاي هورمون‌هاي بدن مي‌نشينند، به گيرنده‌هاي هورموني مي‌چسبد و اثر آنها را تشديد مي‌كنند و عامل بسياري از بيماري‌ها مي‌شوند.

اين استاد دانشگاه قم با تاكيد بر اينكه در اين اثر درباره بيماري‌هايي چون سرطان سينه، پروستات و ريه و ساير بيماري‌ها بحث شده است، گفت: پيش‌تر آمار سرطان سينه در بانوان سنين بالاي 45 سال بود كه اكنون اين آمار حتي به دختران پيش از ازدواج رسيده است.

مولف كتاب «آلاينده هورمون‌هاي محيطي» با تاكيد بر اينكه تاكنون اثري در اين حوزه در كشور منتشر نشده است، افزود: متاسفانه سازمان محيط زيست نيز با وجود معضلات آلودگي كشور، بهايي به اين حوزه نداده است. بنابراين برخي از سموم، شناسايي شده و موثر بر هورمون‌هاي بدن، در اين كتاب تشريح شده است.

دبير شبكه ملي پژوهش و فناوري محيط زيست در پاسخ به اينكه آيا راهكاري براي بهبود شرايط محيطي در اين كتاب ارايه شده است، گفت: بسياري از مواد جايگزين اين سموم در كتاب آورده شده و مورد بحث قرار گرفته است. امروزه بسياري از سرطان‌ها و موارد ناباروري در كشور به دليل آلودگي‌ها پديد مي‌آيد و همين امر نگراني‌هايي را براي كارشناسان اين حوزه فراهم كرده است.

 وي با تاكيد بر فعاليت گسترده گروه پژوهش آلاينده‌هاي هورمون‌هاي محيطي در دانشگاه قم گفت: اكنون اين گروه بر كودهاي شيميايي، آب شهر قم و داروهاي جيره‌اي ورزشكاران تحقيق مي‌كند. 

ابراهيمي با تاكيد بر اينكه اين نوشتار پس از تحقيقي 15 ساله جمع‌آوري شده است، گفت: مخاطب اين اثر علاوه بر عامه مردم، كارشناسان محيط زيست هستند.
 
وي يكي از موارد مورد توجه در اين كتاب را خسارت‌هاي وارده اين مواد در جامعه برشمرد و اظهار داشت: در صورتي كه از سوي سازمان محيط زيست و ديگر كارشناسان تلاشي براي بهبود اين وضعيت و رفع مواد شيميايي درون مواد آرايشي و شوينده‌ها صورت نگيرد، اين سموم وارد بدن افراد شده و پس از سال‌ها تاثيرات خود را باقي خواهد گذاشت.

ابراهيمي در پاسخ به اين سوال كه علاوه بر تاليف كتاب چه فعاليت ديگري در اين حوزه انجام داده است، گفت: چند طرح پژوهشي در حوزه پتروشيمي و مواد يك بار مصرف ارايه كرده‌ايم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها