سه‌شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۹
جهاد اقتصادي بايد با رويكرد فرهنگي ديده شود

بهمن دري، معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: بايد به جهاد اقتصادي از منظر فرهنگي نگریسته شود. ممكن است در اين زمينه در اذهان فقط كتاب مطرح شود، اما معتقدم كه مديريت منابع مالي و بودجه‌ها، هزينه‌ها و پرداختن به ضروريات در امور فرهنگي در اولويت قرار دارد./

دري به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: فرمايشات مقام معظم رهبري و نام‌گذراي سال‌جاري به عنوان «جهاد اقتصادي» در ادامه نام‌گذاري چند سال گذشته است كه امسال اين زنجيره به اوج معناي جهاد رسيده است.

وي ادامه داد: وقتي از جهاد سخن مي‌گوييم به معناي بالاترين حد جهد و تلاش است و در اين واژه رويارويي با دشمن نيز مفروض است. 

وي جهاد اقتصادي در حوزه فرهنگي را داراي دو بخش داخلي و خارجي خواند و افزود: در بخش داخلي، يكي از حوزه‌هاي مهم، حمايت از كتاب‌هاي ارزشمند است. بهتر است تا به جاي اينكه به شكل كلي بگوييم از كتاب‌هاي فاخر حمايت مي‌كنيم،‌ محورها را خود مشخص كرده و بر اساس اين محورها، آثار ارزشمند را حمايت كنيم.

دري يادآور شد: لزوما جهاد اقتصادي در حوزه كتاب به اين معنا نيست كه درباره اين موضوع كتاب منتشر شود، بلكه حمايت از محورها و ملاك‌هاي ضروري مي‌تواند كتاب‌هاي فاخر را از نظر كيفي در سطح بالاتري قرار داده و جلوه بيشتري داشته باشد؛ اين  وجه، وجهي اقتصادي است.

به گفته وي در بخش بين‌ا‌لمللي نيز مي‌تـوان از ظرفيت بالاي برگزاري نمايشگاه‌هاي كتاب در خارج از كشور بهره برد.

دري با بيان اين كه گستره معاونت امور فرهنگي در زمينه فعاليت در حوزه جهاد اقتصادي بسيار گسترده است، افزود: به عنوان مثال با مكانيزه شدن صدور مجوز در اداره كتاب به شكل واقعي و اجرايي مي‌توان با اطمينان به ناشران، زمان صدور مجوز را به حداقل رساند و اصلاحات را بر عهده ناشران گذارد. در نهايت ممكن است از 100 ناشر يك يا دو نفر تخلف كنند، اما چرخه صدور مجوز سرعتي مطلوب خواهد گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط