مصطفي مستور گفت: زنان در ادبيات امروز ما نقش بسيار موثر و پررنگی دارند و به جرات میتوان گفت بهترين داستانها را زنان نوشتهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، مصطفی مستور در آیین رونمایی از كتاب «چگونه نمیریم» نوشته نادیه شهمهر در شهر كتاب اصفهان، گفت: نویسندگان زن در داستانهای امروز ما بسیار تاثیرگذار هستند و نمونه آنها فریبا وفی با كتاب «پرنده من»، زویا پیرزاد با «چراغها را من خاموش میكنم» و نسیم مرعشی با كتاب هرس هستند.
این نویسنده افزود: به دلیل مشكلات و پیچیدگیهایی كه در زندگی امروز جامعه ایرانی هست، زنها این پیچیدگیها و دغدغهها را در نوشتههایشان منعكس میكنند و شاید این دلیل قوی بودن این نوشتهها و داستانهاست.
مستور در ادامه در رابطه با كتاب «چگونه نمیریم» نادیا شه مهر، گفت: نخستین بار با خواندن یادداشتی از خانم شه مهر در رابطه با كتابم، با قلم ایشان آشنا شدم و پس از انتشار نخستین كتاب وی در نشر چشمه دیدم كه روایتهایی بسیار خواندنی هستند و نوع روایت و طنز پنهان در كلمات، آن را جذاب كرده است.
نویسنده كتاب «روی ماه خداوند را ببوس» ادامه داد: كتاب «چگونه نمیریم» خوشبختانه در مدت كوتاهی به چاپ دوم رسید و فكر میكنم خوب دیده شد. «چگونه نمیریم» درواقع ناداستانهایی به روایت شهمیر در رابطه با خود زندگی است و او با كمك كلمات خاص خودش، از عشق و مرگ و میگرن و هر چیزی كه برایش اهمیت داشته، سخن میگوید.
در ادامه این نشست كه با عنوان «داستان در بعد از ظهر» برگزار شد، نادیا شه مهر گفت: همیشه دغدغه نوشتن درباره زندگی را داشتهام و بعد از گفتگو با آقای مستور این دغدغه برایم جدیتر شد.
نویسنده كتاب «چگونه نمیریم» پس از خواندن داستانی جذاب درباره میگرن و عشق گفت: من اصلاً فمینیست نیستم و نگاه فمینیستی نیز در كتابم به زن و مسایل زنان نداشتهام. تنها سعی كردم با كلمات درباره زندگی و مرگ بنویسم.
شه مهر ادامه داد: من به كشورهای مختلفی سفر كردهام و نگاههای گوناگون به زندگی را دیدهام. كتاب «چگونه نمیریم» هم دراقع نگاه من به زندگی و رنجها و دلخوشیهای آن است.
بر اساس همین گزارش، كتاب «چگونه نمیریم» حاوی چهل یادداشت در ستایش زندگی است كه در سال ٩٧ توسط نشر چشمه منتشر شد.