یکشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۷
انتشار «به سوی یک معماری موفق» با تاکید بر تبدیل ایده به فرایافت

مهدی‌نژاد، رئیس دانشکده معماری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ضمن معرفی کتاب جدید «به سوی یک معماری موفق(17 گام برای دانشجویان معماری)» گفت: کتابم بر لزوم برنامه‌ریزی و تاثیر سرعت بر تبدیل ایده به فرایافت تاکید دارد.

دکتر جمال‌الدین مهدی‌نژاد، رئیس دانشکده معماری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره انتشار کتاب جدید خود اظهار کرد: کتاب «به سوی یک معماری موفق(17 گام برای دانشجویان معماری)» همزمان با روز‌های آغاز به‌کار بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از سوی انتشارات دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به بازار کتاب تخصصی معماری عرضه شد. مهندس علی صادقی حبیب‌آباد در نگارش این کتاب کمک شایانی به من کرد؛ دانشجویی که به اصطلاح با گفتن ف تا فرحزاد می‌رفت.      
 
وی در بیان اهمیت تالیف این کتاب افزود: یکی از مهم‌ترین مسائل جامعه تحصیل‌کرده رشته معماری اعم از دانشجویان، مدرسان و معماران حرفه‌ای توجه به فرآیند ایده تا پنداشت یا فرایافت یا به‌‌عبارت دیگر پاسخ به چگونگی تبدیل تحول ذهنی به تصویر است. عامل تخیل و مهارت‌‌های ارائه در این فرآیند نباید به‌عنوان عناصر اصلی در معماری فراموش شود.   
 
مهدی‌نژاد با اشاره به دیدگاه اصلی خود در کتاب «به سوی یک معماری موفق(17 گام برای دانشجویان معماری)» گفت: معتقدم که فرآیند تبدیل ایده به فرایافت باید با سرعت رخ دهد و برای این سرعت معمار نیازمند برنامه‌ریزی است. متاسفانه در کار معماران برنامه‌ریزی لازم وجود ندارد.        
 
این مدرس دانشگاه با تاکید بر تاثیر برنامه‌ریزی در سرعت انجام امور در حوزه معماری ادامه داد: معمار باید اندیشمندانه به طراحی بپردازد به تعبیر دیگر در صورتی که معمار بدون برنامه عمل کند توانایی لازم را برای عرضه آنچه در ذهن دارد از دست می‌دهد. کار تصادفی، موجب می‌شود تا از ایده به طرح مطلوب نرسد بنابراین نیاز و شوق در وجود معمار موج می‌‌زند اما به تدریج نیاز باقی می‌ماند و گرمای شوق سرد می‌شود.
 
وی افزود: کتاب «طراحی با اعتماد به نفس» گام‌‌هایی موثر در کسب مهارت برنامه‌ریزی برای معماران تشریح شده، مخاطب با این کتاب با اخلاق معماری آشنا می‌شود. برنامه در حوزه کار معماری معجزه می‌کند و برای افراد مستعد عنصر برنامه تاثیر بیشتری خواهد داشت.
 
مهدی‌نژاد در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر ناچیز اندوخته‌های دانشجویان در بهبود وضعیت معماری در حوزه‌های مختلف اظهار کرد: دانشجویان رشته معماری که حداقل من به‌عنوان استاد دانشگاه با آن‌ها سروکار دارم از بهترین‌ها هستند اما آنچه موجب ایجاد وضع فعلی معماری در بخش‌های مختلف می‌شود وجود قوانین غیرعلمی است. متاسفانه برای بررسی اوضاع ساخت و ساز مسئول جدی وجود ندارد در نتیجه شاهد فعالیت‌ هر فردی در این عرصه هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها