آشنای قاسمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره وضعیت نشر منابع کمکآموزشی و تحصیلات تکمیلی اظهار کرد: کاسبی برای ناشران حوزه منابع کمکآموزشی نقطه ضعف نیست. البته باید توجه داشت که منابع کمکآموزشی به منابع آمادگی آزمون تحصیلات تکمیلی محدود نمیشود. خیلی از ما از دوران دبستان با این منابع سروکار داشتهایم اما موضوع مهم نحوه استفاده از این منابع است.
وی با اشاره به رواج کتابهای «حلالمسایل» در بازار اینگونه منابع افزود: بهرهگیری از این منابع در صورتیکه مانع بروز خلاقیت و تفکر مخاطب نشود، میتواند مثمرثمر باشد. مانند استفاده از کتابهای آموزشی تهیه مقالات ISI که برای ارایه صحیح یک مقاله علمی، همچنین برای نهایی شدن پروژههای علمی ضروری بهنظر میرسد.
تالیف، تلاشی شبیه گردآوری است اما نه گردآوری محض!
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، درباره اطلاق واژه تالیف برای منابع کمکآموزشی گفت: تالیف، در واقع تلاشی شبیه گردآوری است اما در عین حال گردآوری محض نیست. تالیف یک کتاب بهطور کامل نتیجه تحقیق مولف نیست، بلکه بخشی از اثر نهایی شده، ماحصل استفاده از منابع سایر نویسندگان است.
آشنای قاسمی، در ادامه توضیح داد: بسیاری از منابع دوره کارشناسی در وضعیتی که نظارتی وجود ندارد، فقط عنوان تالیف را یدک میکشند. البته نظارت بر تولید منابع کمک آموزشی و دانشگاهی فرایند دشواری است.
اخلاقی نیست که گردآوری را تالیف بنامیم
مولف کتاب «استاتیک، مکلین و نلسون، رسا» افزود: هرچند کار اخلاقی نیست که گردآوری را تالیف بنامیم اما محتوای آثار با اهمیتتر از پرداختن به موضوع تالیفی یا گردآوری بودن اثر است. بسیاری از آثار گردآوری از محتوای غنیتری در مقایسه برخی آثار تالیفی برخوردارند.
مدیرانتشارات دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، با اشاره به اظهارنظر استاد خرمشاهی درباره نظارت بر تولید کتاب گفت: دکتر خرمشاهی معتقدند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، باید برای نظارت بر تولید کتاب، یک ساختمان مجزا اختصاص دهد. در وضعیت موجود در حالیکه روزانه