به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دکتر معصومه ابراهیمی، مدیرمسوول انتشارات فرهامه، محقق و پژوهشگر حوزه مردمشناسی(فولکلور) و فرهنگپژوهی است که با پژوهش در نسخههای خطی و کهن به شماری از دستورهای آشپزی ایرانی که امروز فراموش و خاموش شدهاند، دست یافته است. او در تحقیقات خود با تعدادی از دستورات آشپزی آشنا شده که قرنها قبل در ایران رایج بودهاند و در روزگار کنونی بهنوعی با فراموشی روبهرو شده، یا بسیار کمرنگ شدهاند.
او تصمیم دارد در کتابی با نام «فرهنگ آشپزی در ایران» ضمن معرفی علمی و تاریخی فرهنگ پربار و چند هزار ساله آشپزی در ایران، این دستورهای آشپزی را احیا کند.
ایبنا در گفتوگو با این محقق، علاوه بر اهمیت توجه و کاوش در مکتب آشپزی ایرانی، مطالبی را درباره کتاب این محقق جویا شدهاست.
ـ چرا تصمیم گرفتید چنین اثری را تدوین کنید؟
غنای مکتب آشپزی ایرانی و نسخههایی که در این زمینه وجود دارند گواه اهمیت این موضوع است. همچنین در دنیای کنونی که به نوعی به عرصه رقابت بدل شدهاست با نظر به پیشینه این مکتب از ابعاد هنری، تغذیهای، سلامت و تبلیغات میتوانیم کارآفرینی نیز داشته باشیم.
تصمیم دارم علاوه بر تالیف کتابی که نسخههای کهن آشپزی ایرانی را آشکار میکنند، کارگاههایی برگزار کنم تا علاقهمندان این حوزه را با اندیشه و تفکر عمیقی که در پس آشپزی ایرانی است، آشنا کنم؛ زیرا معتقدم آشپزی سنتی و کهن