قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از برنامه این بنیاد برای تدوین «شیوهنامه شناسایی و حمایت از نخبگان فرهنگی و ادبی» خبر داد و اظهار امیدواری کرد با تدوین این شیوهنامه به نخبگان این حوزه تسهیلات معنوی و مالی اعطا شود.
ناصر باقریمقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره سیاست حمایتی این بنیاد در حوزه فرهنگ و هنر بیان کرد: اگر نخبگان با معیارهای دقیق و صحیح شناسایی شوند و از بنیاد ملی نخبگان بهعنوان فرد نخبه به دستگاهها و جامعه نشر معرفی شوند، توجه جامعه، سازمانها و دستاندرکاران به او جذب خواهد شد؛ بهعبارت دیگر این روال نوعی اعتبار برای فرد به حساب میآید. با نخبگان حوزه فرهنگ به سه طریق، تعامل خواهیم داشت. نخست؛ نخبگان شناسایی و جایگاه آنها تعریف میشود؛ در تعامل دوم؛ توانمندسازی انجام میشود که کمک میکند، بتوانند در حوزههای مختلف، توانایی خود را افزایش دهند.
باقریمقدم ادامه داد: تعامل سوم بنیاد ملی با نخبگان فرهنگی، ایجاد زمینه برای اثرگذاری و جریانسازی است تا هرچه بیشتر بتوانند به کشور خدمت کنند. تعاملات در «شیوهنامه شناسایی و حمایت از نخبگان فرهنگی و ادبی» به زودی رونمایی خواهد شد. امیدواریم امسال بتوانیم تعداد درخور توجهی از نخبگان را از طریق این شیوهنامه شناسایی کنیم و تسهیلات معنوی و مالی مورد نیاز را در اختیار آنان قرار دهیم.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان درباره ارتباط با نهادهای متخصص در حوزه آموزش نخبگان و نویسندگان گفت: در بنیاد ملی نخبگان، ساز و کار خود را برای افرادی که در حوزه دانشبنیان فعالیت میکنند، وجود دارد و به آنها برای تاسیس شرکت یا استفاده از آزمایشگاه مورد نیاز کمک میکنیم. همین الگو را میتوانیم در حوزه ادب و فرهنگ استفاده کنیم. مثلا یک نخبه فرهنگی و ادبی به آموزشهای تکمیلی نیاز دارد؛ نیاز به کمکهایی دارد که آثارش را منتشر کند یا نمایشگاهی برگزار کند تا دستاورد خود را عرضه کند و برای انجام این امور نیاز به پشتیبانی مالی داشته باشد؛ شاید نیاز باشد که ارتباط بین نخبه فرهنگی و ادبی با دستگاههای رسمی کشور ایجاد شود و شیوهنامه ادبی و فرهنگی میتواند این زمینهها را فراهم کند.
وی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد، نخبگان فرهنگی را به دستگاههای فرهنگی و هنری کشور معرفی کند تا از ظرفیتهای آنان استفاده شود؛ علاوهبراین در دستگاهی شاغل شوند. بسیاری از نخبگان ادبی و فرهنگی، مسئله اشتغال و بیمه و... دارند. در این شیوهنامه، مسئله حمایت از معیشیت و مشاغل و هم پشتیبانی تخصصی مانند کمک در برگزاری نمایشگاهها را خواهیم داشت؛ همچنین آموزشهایی که میتواند به این نخبگان کمک کند.