مدیر کتابفروشی ئالای روناکی سنندج از جمله مهمترین مسائل نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را دغدغههای مالی خانوادهها برای خرید کتاب دانست.
بهزاد مولائی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: کمرنگ بودن سمینارها و جلسات فرهنگی با موضوع کتاب از جمله ضعفهای این دوره از نمایشگاه کتاب بود به طوریکه در چند روز اول نمایشگاه، سمیناری در خصوص اهمیت مطالعه، راههای بالابردن سرانه مطالعه و موضوعاتی از این دست در نمایشگاه برگزار نشد.
وی با بیان اینکه سمینارهای این دوره از نمایشگاه در موضوعات غیر مرتبط به کتاب و کتابخوانی برگزار شد، افزود: اگر مردم کتاب خوان باشند، راه خود را پیدا می کنند و به طبع آن مشکلات جامعه کمتر خواهد بود.
مولائی در خصوص تجربههای تلخ و شیرین حضور درنمایشگاه کتاب 1402 بیان کرد: متاسفانه از تجربههای تلخ این دوره از نمایشگاه کتاب، زمانی بود که کسانی را میدیدیم که باشوق و اشتیاق کتابی را میخواستند و حتی نیم ساعت این کتاب را ورق میزدند اما به دلیل بالا بودن قیمت آن، امکان خرید را نداشتند و این تجربه خیلی تلخی بود، چون به شخصه دوست دارم همه کسانی که برای خرید کتاب مراجعه میکنند، حتما بتوانند خرید کنند.
وی اضافه کرد: احساس مسئولیت در حوزه کتاب باید در میان مردم و مسئولین تقویت شود، چرا که آسیبهایی که جامعه از دوری نسبت به کتابخوانی و تولید علم میبیند از هیچ آسیب دیگری آن را تجربه نمیکند.
مولائی به اختصاص بن کتاب به اهالی قلم نیز اشاره کرد و افزود: امسال مبلغ بن کتاب 600 هزار تومان بود.
وی با اشاره به اسکان غرفهداران در نمایشگاه نیز اضافه کرد: کمترین هزینه اسکان غرفهداران شبی یک میلیون تومان است و هزینه ایاب و ذهاب نیز مضاف بر این هزینه هاست که اگر محل اسکان در محل نمایشگاه باشد، این هزینهها کمتر و مشارکت بیشتر خواهد شد.
وی خواستار خرید کتابخانههای عمومی و مدارس از نمایشگاه کتاب به ویژه ناشران استانی شد و یادآوری کرد: امروز کتاب حال خوبی ندارد و در جایگاه مناسبی نیست و از آنجایی که کتاب از اولویتهای خرید خانوارها خارج شده و آسیبهایی که کتاب نخواندن به جامعه وارد میکند را نمیتوان سالها جبران کرد، بنابراین جادارد حتما به این مهم بیشتر توجه شود و فرهنگ سازی کتابخوانی را از مدارس شروع کرد و مسئولان فرهنگی کتاب را در تمام جنبه های زندگی اجتماعی آحاد جامعه وارد کنند.
مولائی، برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی خواهان حمایت در بخش کاغذ و چاپ و توزیع کتاب شد و در ادامه اشاره کرد: در استان بارها درخواست صدور مجوز چاپخانه را کرده ایم، این در حالی است که وجود چاپخانه مجهز و پیشرفته در مرکز استان سبب اشتغال زایی و صادرات چاپ به کشورهای همسایه و به نوعی کاهش هزینه حمل و نقل و چاپ برای ناشران استان می شود که این مهم سبب سهولت در چاپو توزیع کتاب را در پی دارد.