نویسنده «دیما» در گفت‌وگو با ایبنا گفت:

«دیما» یک داستانی خیالی برگرفته از موقعیت‌های واقعی است

نویسنده «دیما» گفت: عنوان کتاب، اسم شخصیت اصلی داستان است. به معنی باران تند و یکنواخت که نشان‌دهنده مقاومت و پایداری است.
«دیما» یک داستانی خیالی برگرفته از موقعیت‌های واقعی است
اسما غفاری نویسنده کتاب «دیما» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره موضوع کتابش گفت: «دیما» یک داستانی خیالی است از زندگی همسر یک شهید مدافع حرم و مشکلاتی که پس از شهادت همسرش با آن روبه‌رو می‌شود. برای نوشتن دیما صرفاً از موقعیت‌هایی که خانواده‌های شهدا برایم تعریف کردند، استفاده کردم تا این داستان را بنویسم. تمام داستان برگرفته از عنصر تخیل است.

وی افزود: دیما داستان دختری است که در خانواده‌ای بازاری و فرهنگی زندگی می‌کند و یک خواستگار پاسدار دارد و برخلاف میل و روند خانواده با همین این فرد پاسدار ازدواج می‌کند. در زندگی خویش با همسرش مشکلاتی روبه‌رو می شود که به هیچ وجه انتظارش را نداشته است. مشکلاتی از قبیل عملیات‌های متعدد،  دلتنگی‌ها و بقیه مشکلات... این ماجرا ادامه دارد تا زمانی که جنگ سوریه پیش می‌آید و همسرش برای دفاع از حرم اهل‌بیت به سوریه اعزام می‌شود. پس از پیوستن جنگ سوریه نه تنها اوضاع این دختر بهتر نمی‌شود، بلکه شرایطش بدتر می‌شود و عملیات‌های داخلی به عملیات‌های خارجی تبدیل می‌شود.
 
غفاری با تاکید بر اینکه داستان برگرفته از تخیل است، اما با گزاره‌هایی که از خانواده شهدا نوشته شده، گفت: سختی‌های موجود در زندگی دیما بیشتر می‌شود و این دوره‌ها ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که خانواده شهید همراه ایشان به سوریه می‌روند تا کنار ایشان باشند اما می‌بینند که در آنجا هم این دوری‌ها ادامه‌ دارد تا اینکه همسرش به شهادت می‌رسد.
 
نویسنده «دیما» با اشاره به اینکه پس از شهادت، دیما با وجود سه فرزند با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود، گفت: دیما هیچ وقت فکرش را نمی‌کرد یک روز با چنین مسائلی روبه‌رو شود. در این برهه زمانی است که با برادر دوستش که چندین سال پیش خواستگار او بوده مجدد روبه‌رو می‌شود. این دو نفر به خاطر بیماری دختر دیما با هم در ارتباط بودند تا اینکه از دیما خواستگاری می‌کند. دیما در دو راهی بزرگی قرار می‌گیرد چون هنوز زمان زیادی از شهادت همسرش نگذشته است و در عین حال با سختی‌های بسیار بزرگی مواجه می‌شده است که نمی داند حال در این بین باید کدام را انتخاب کند.
 
اسما غفاری علت نامگذاری کتاب را این‌طور عنوان کرد: دیما اسم شخصیت اصلی داستان است. به معنی باران تند و یکنواخت که نشان‌دهنده مقاومت و پایداری است. این اسم را دوست داشتم و چون با موضوع داستان کتاب همخوانی داشت این اسم را برای کتاب انتخاب کردم.

وی درباره هدف نگارش این کتاب افزود: این کتاب با محوریت خانواده‌های شهدا است و معمولاً در مواجهه با خانواده‌های شهدا کمتر به همسران آن‌ها پرداخته می‌شود. این‌ها در پشت صحنه هستند و به نظرم کارشان سخت‌تر است.
هدف از نوشتن  این کتاب این بود که سختی‌هایی که همسر یک شهید بعد از شهادت همسرش یا حین رزمنده بودن او تحمل می‌کند را منعکس کنم. من با خانواده‌های شهدای مختلفی در ارتباط بودم و سختی‌ها و مشکلات زندگی پس از شهادت همسرشان را می‌شنیدم. همیشه این موضوع در ذهنم بود که بتوانم روزی برای آنها کاری انجام دهم و سختی‌های آن‌ها را به گوش دیگران برسانم. می‌خواستم این موضوعات را به ثبت برسانم تا همیشه در تاریخ ماندگار شود. دیمای ۲ در راه است و به ادامه روند ماجرای دیما ۱ می‌پردازد.

 اسما غفاری در پایان درباره حضور بانوان در حوزه ادبیات پایداری افزود: حضور بانوان در این حوزه خیلی پررنگ‌تر شده و شاید علت آن این باشد که بانوان دارند چیزهایی که حس کردند را به گوش جامعه می‌رسانند.
کد مطلب : ۳۳۷۵۸۱
https://www.ibna.ir/vdcevf8xzjh8xni.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

پرونده هفته دفاع مقدس 1402