به گزارش خبرنگار
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، کتاب «مرگ مؤلف و سینمای ملی و جستارهای دیگر» نوشته علیرضا تولایی، پژوهشگر اصفهانی، از چند منظر سینمای ملی در ایران را بررسی کرده است. از نظر تاریخی ساختارهای بنیادی دورهبندی تاریخی نظریههای ادبی مدرن را واکاوی و سپس دوره بندی تاریخی جدیدی از نظریههای ادبی عرضه میکند.
علیرضا تولایی در این باره به
خبرنگار ایبنا گفت: یکی از راهبردیترین فعالیتها در دنیای کنونی برای تداوم و پایداری جهان فرهنگی و تمدنی ما «تولید متن جهانی» است. «مرگ مؤلف و سینمای ملی» کتابی است برای ژرفاندیشیهای نظریه پردازانه در عرصههایی که راه را برای «تولید جهانی متن» میگشایند.
این نویسنده ادامه داد: در پیشگفتار کتاب، این امکان پدید آمده تا اصطلاحات جدید «تولید متن جهانی»، «تولید جهانی متن» و «تولید قدرت برای متن» ساخته شوند تا بتوان از طریق کاربرد آنها به تصویری ژرفتر و دقیقتر از موقعیت جهان فرهنگی و تمدنی ما در دنیای کنونی در رابطه با تولید «متنهای جهانی» دست یافت.
وی تصریح کرد: کتاب از نگاهی انتقادی نظریه «مرگ مؤلف» را که یکی از اثرگذارترین نظریهها در فهم نسبت میان «مؤلف» و «متن» در دو سده اخیر بوده است، بهطور بنیادی واکاوی و نقد کرده تا نشان دهد که این نظریه هم نظریهای بیپایه و اساس است و هم اینکه چرا این نظریه میتواند فهم جهانهای فرهنگی و تمدنی غیرغربی را از مفهوم «مؤلف» مخدوش کند.
تولایی با اشاره به اینکه «مرگ مؤلف و سینمای ملی و جستارهای دیگر»از نگاه نظریهپردازی سینمای ملی از راهبردهای چگونگی تأسیس سینمای ملی در ایران و چگونگی فهم نسبت میان سینمای ملی با هویت ملی سخن گفته است، ادامه داد: از نگاه تحلیلی در کتاب، نقش بنیادی «نظریه» در چگونگی بازنماییهای جهان فرهنگی و تمدنی ما در روزگار کنونی تحلیل و واکاوی شده است. در بخشهای بعدی، باز از نگاه نظریهپردازانِ بهطور کوتاه محورهای بنیادی چگونگی نسبت میان جهان فرهنگی و تمدنی ما با مفاهیم «فرم» و «نظامهای زیباییشناختی» نظریهپردازی شدهاند.