دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۸
خسروشاهی: «بحرانی» با روایت‌های اهل سنت، ولایت علی(ع) را ثابت می‌کند/ تحقیقی سه برابر کتاب اصلی، اثر را شایسته تقدیر کرد

محقق کتاب «غایةالمرام و حجةالخصام» نوشته مرحوم سید هاشم بحرانی گفت: نویسنده همه روایت‌هایی را که در کتاب‌های شیعه و سنی درباره ولایت حضرت علی‌(ع) وجود دارد، جمع‌آوری کرده است. او ثابت می‌کند که از روایت‌های اهل سنت هم می‌توان ولایت بلافصل امیرالمؤمنین (ع) را اثبات کرد. او همچنین می‌گوید: ما در تحقیق خود کتاب‌هایی را که نویسنده از آنها استفاده نکرده بود، به آن افزودیم. حجم این اثر تقریباً سه برابر کتاب اصلی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید باقر خسروشاهی، شایسته تقدیر در بخش تصحیح و تحقیق شانزدهمین همایش «کتاب سال حوزه»  در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به معرفی کوتاهی از این اثر پرداخت و اظهار کرد: مرحوم بحرانی در این اثر همه روایت‌هایی را که در کتاب‌های شیعه و سنی درباره ولایت حضرت علی‌ (ع) وجود دارد جمع‌آوری کرده است؛ به عبارت دیگر در هر باب، هم روایت‌های اهل سنت دیده می‌شود و هم روایت‌های علمای شیعه. او ثابت می‌کند که از روایت‌های اهل سنت هم می‌توان ولایت بلافصل امیرالمؤمنین (ع) را اثبات کرد.
 
وی ادامه داد: هیچ پژوهشگری پیش از این درباره کتاب تحقیق نکرده بود. نزدیک به 15 سال زمان صرف تحقیق و نگارش این مجموعه 10 جلدی کردیم. جلد آخر این مجموعه با موضوع «فهرست»، در سال 1392 به چاپ رسید که در این دوره از همایش «کتاب سال حوزه»، اثری شایسته تقدیر شناخته شد.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین خسروشاهی دلیل شایسته تقدیر شدن این اثر را در کثرت تحقیقات چه توسط مؤلف و چه محققان آن دانست و گفت: مرحوم بحرانی اگرچه در زمان نگارش این اثر، مانند امروز به همه کتاب‌ها دسترسی نداشته اما بیشتر کتاب‌های اهل سنت و شیعه را جمع‌آوری کرده است. علاوه بر آن از محتوای کتاب برمی‌آید که به همه موضوع‌ها تسلط داشته است. تحقیقات ما هم بر ارزش اصل کتاب افزود و آن را کامل‌تر کرد.
 
وی ضمن اشاره به تلاش گروهی از پژوهشگران برای تحقیق در این کتاب توضیح داد: آن زمانی که مرحوم بحرانی این کتاب را می‌نوشت، نرم‌افزارهای جست‌وجوگر کنونی وجود نداشت. ما در تحقیق خود از این فناوری بهره بردیم و کتاب‌هایی را که نویسنده از آنها استفاده نکرده بود، به آن افزودیم. حجم این اثر تقریباً سه برابر کتاب اصلی است.
 
این محقق افزود: ما بعضی کتاب‌هایی را که نویسنده در این کتاب نام برده است، نیافتیم. شاید با گذشت زمان این کتاب‌ها از بین رفته‌اند. در بخش پانوشت به روایت‌ها یا کتاب‌هایی که در دسترسمان نبود، اشاره کرده‌ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها