به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نشست خبري نهمين جشنواره مطبوعات كودك و نوجوان صبح امروز (سهشنبه 10 آذر) با حضور سيد حسين وزيري، معاون پژوهشي كانون، سيد علي كاشفي خوانساري، دبير جشنواره، مهران بهروز فغاني، مسوول نشستهاي علمي و تخصصي جشنواره، حميد باباوند مسوول برگزاري جشن نوقلمان و نگار پدرام، مسوول گروههاي داوري جشنواره، در مركز آفرينشهاي فرهنگي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد.
سيد حسين وزيري، معاون پژوهشي كانون، در این نشست با بيان اينكه انتظار ميرود امسال كيفيت برگزاري جشنواره مطبوعات كودك و نوجوان نسبت به سالهاي گذشته بالاتر باشد گفت: بهبود كيفيت محتواي مطبوعات كودك و نوجوان اصليترين هدف جشنواره است كه اميدواريم با كمك متخصصين، دستاندركاران مطبوعات و فعالان ادبي كودك اين امر محقق شود.
وي افزود: اين جشنواره فرصتي است تا مطبوعات كودك و نوجوان دستاوردهاي خود را عرضه كنند و نيز مسير آينده را مورد ارزيابي قرار دهند، مطبوعات كودك و نوجوان در ايران سابقهای نسبتا طولاني دارند، اما به اين بخش توجه لازم نشده است.
وزيري، به صرفه نبودن مطبوعات كودك و نوجوان از نظر اقتصادی را دليل كمتوجهي به اين حوزه دانست و گفت: اميدوارم جشنواره مطبوعات كودك و نوجوان سبب افزايش اهميت به اين حوزه مهم شود.
معاون پژوهشي كانون با اشاره به اينكه اين جشنواره امسال علاوه بر انتخاب برترينهاي مطبوعات، برنامههاي جنبي مفصلي خواهد داشت افزود: بخش نوقلمان بخش جديدي است كه امسال به جشنواره اضافه شده كه اميدواريم اين بخش تحولي ميان كودكان و نوجوانان ايجاد و آنها را به مطبوعات نزديكتر كند.
علي كاشفي خوانساري دبير نهمين جشنواره مطبوعات كودك و نوجوان نيز در ادامه با بيان اينكه كانون با توجه به نيازها و درخواستهاي فعالان مطبوعات كودك و نوجوانان اين جشنواره را در سال 1375 بنيان نهاد گفت: بخش عمدهاي از فعاليتهاي هشت دوره گذشته اين جشنواره را جعفر ابراهيمي انجام داده كه بايد از ايشان تشكر ويژهاي كرد. با وجود سابقهاي يكصد ساله مطبوعات كودك و نوجوان در ايران بايد بگويم كمتر به صورت علمي و تخصصي به اين حوزه پرداخته شده و تاكنون بيشتر شاعران و نوينسدگان، گردانندگان اين بخش بودهاند.
كاشفي با اشاره به اينكه امسال تلاش داشته اين جشنواره بيشتر شكل تعاملي و مشاركتي داشته باشد گفت: فكر ميكنم تا حدودي در اين بحث موفق بوديم اما با اين وجود مشاركت در حد عالي نبود.
وي افزود: براي اولين بار علاوه بر مطبوعات كودك و نوجوان، برخي خبرگزاريها، سايتها و حتي برنامههاي تلويزيوني درباره كودكان و نوجوان غرفههايي در نمايشگاه دارند و فعاليتهاي خود را معرفي ميكنند.
دبير نهمين جشنواره مطبوعات كودك و نوجوان با تاكيد بر اينكه داوري بخشهاي مختلف جشنواره امسال متحول شده است افزود: سعي داشتيم بخشها و حوزههاي مورد بررسي جشنواره، تخصصي و حرفهاي باشند و از طرفي از اهالي مطبوعات خواستيم گزينههاي پيشنهادي خود را به هيات داوران بخشهاي مختلف به دبيرخانه معرفي كنند.
كاشفي داوري بخشي از جشنواره توسط كودكان و نوجوان را نوآوري امسال اين جشنواره دانست و اظهار داشت: از كودكان و نوجوانان به عنوان مخاطبان اصلي مطبوعات اين حوزه خواستيم تا مطبوعات منتشر شده در دو سال گذشته را مطالعه و نشريات مورد علاقه خود را به ما معرفي كنند، از طرفي امسال علاوه بر نشريات فارسي زبان، نشريات انگليسي و عربي كه براي كودكان و نوجوانان ايراني منتشر ميشوند نيز در بخشي جداگانه مورد ارزيابي قرار دادهايم.
وي روز نخست جشنواره مطبوعات كودك و نوجوان (16 آذر) را ويژه متخصصان و فعالان اين حوزه عنوان كرد و گفت بازديد عموم از 17 تا 20 آذر است.
وي تصريح كرد: برپايي نمايشگاهي از 30 سال مطبوعات كودك و نوجوان ايران، برپايي نمايشگاه نشريات درباره كودكان و نوجوانان و نيز نمايشگاهي از مطبوعات خارجي، از ديگر برنامههاي جشنواره امسال است.
كاشفي همچنين از توزيع فهرست و نماي مطبوعات كودك ونوجوان از سال 1358 تا 1387 همزمان با برگزاري جشنواره خبر داد گفت: كتابي التكرونيكي از بيانيهها و آراي هيات داوران هشت دوره گذشته جشنواره آماده عرضه شده است.
بخش دوم گزارش اين نشست خبري، متعاقبا در «ایبنا» منتشر میشود.