منتخب اخبار هفته سوم شهریورماه سرویس کودک و نوجوان ایبنا را در این مطلب بخوانید.
سرویس کودک و نوجوان خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هفته سوم شهریورماه با روز ملی سینما گره خورد و بهترین فرصت بود تا گریزی به مسئله انیمیشن کودک و نوجوان ایران بزنیم. انیمیشن در جهان یک صنعت است و ساختار خود را دارد که یکی از سازوکارهای آن، استفاده از ادبیات، کتاب و داستانهایی است که قبلا نوشته شدهاند. به این صورت است که انیمیشنهای اقتباسی دنیا تولید شدهاند؛ اما وضعیت انیمیشنهای اقتباسی در ایران چگونه است؟ در این هفته با گفتوگو با چند پژوهشگر این مسئله را به طور اجمالی بررسی کردیم و بررسیهایمان ادامه خواهد داشت و این گفتوگوها را در ادامه خواهید خواند؛ ولی در این هفته رویداد مهم دیگری نیز در حوزه کودک و نوجوان داشتیم که همان رونمایی از پوستر بیستوپنجمین دوره جشنواره بینالمللی قصهگویی بود که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام شد. در این آیین، خبرهای مهمی اعلام شد که یکی قدمهای کانون برای ثبت جهانی قصهگویی به نام ایران بود و دیگری معرفی یک شهر دائمی به عنوان پایتخت قصهگویی.
گزارش این نشست و گزیدهای از اخبار، گفتوگوها و کتابهایی را که در این هفته معرفی کردیم در ادامه آمده است؛
گفتوگوها:
پژوهشگر انیمیشن در گفتوگو با ایبنا بیان کرد؛ کمیک میتواند حلقه اتصال کتاب و انیمیشن کودک و نوجوان باشد
امیرمحمد بهامیر، پژوهشگر انیمیشن گفت: ما میتوانیم از کمیک به عنوان حلقه اتصالی که حوزه کتابهای کودک و نوجوان را به انیمیشن وصل کند، استفاده کنیم؛ چون کمیک هم خصوصیت کتاب را درون خودش دارد و هم خصوصیت انیمیشن را. اگر داستانهای کودک و نوجوان را در قالب کمیک داشته باشیم، قطعا صنعت انیمیشن در ایران هم رونق میگیرد.
مطبوعات کودک و نوجوان-۱۰/ روزنامهنگاری حرفهای حوزه کودک و نوجوان در کشور ما جا نیفتاده است
علیالله سلیمی ضمن گلایه از رسمیتنیافتن حرفه روزنامهنگاری کودک و نوجوان در کشور، از تأثیر کار در این مطبوعات بر قلم داستانی یک نویسنده گفت: به واسطه کار در این حوزه، میشود با روند در حال تغییر نیاز و سلیقه آنها همسو بود و همگام با کودکان و نوجوانان پیش رفت.
معلم بازنشسته آموزش کودکان استثنایی در گفتوگو با ایبنا گفت: در تولید کتابهای کودکان استثنایی توجه به محتوا و تصویر بسیار مهم است
مهدیه مهدویان، معلم بازنشسته آموزش کودکان استثنایی گفت: محتوای کتابهای کودکان استثنایی باید با توجه به ویژگیهای آنها باشد؛ چرا که درک مفاهیم انتزاعی آنها حتی نسبت به همسنوسالانشان ضعیفتر است، گنجینه لغات کمتری دارند، درک دیداری کمتری دارند یا حتی اصلا درک دیداری از مفاهیم و یادگیری ندارند.
پژوهشگر مطالعات انیمیشن در گفتوگو با ایبنا عنوان کرد؛ مهارت داستانگویی بصری در هنرمندان انیمیشنساز ما کم است/ ادبیات و کتاب ماده خامِ صنعت انیمیشن!
حامد میرزائی، دانشآموخته و پژوهشگر مطالعات انیمیشن گفت: یکی از مهمترین کمبودهای ما در انیمیشن کشور، نبود مهارتهای پایه است که مهمترین آنها، مهارت داستانگویی بصری یا visual story telling است؛ چرا که میبینیم فیلمنامهنویس و کارگردان انیمیشن لکنت و ابهام دارند در روایت آنچه که میخواهند روایت کنند.