سه‌شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۳
سومین روز هفته کتاب در یزد؛ از گردهمایی کودکان نویسنده تا اجرای طرح « کاروان دانایی»

سومین روز از هفته کتاب جمهوری اسلامی در یزد با اجرای طرح « کاروان دانایی» و گردهمایی کودکان نویسنده یزدی در این استان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، در تقویم رسمی جمهوری اسلامی روز‌های ۲۱ تا ۲۷ آبان‌ماه به‌عنوان هفته کتاب جمهوری اسلامی نامگذاری شده است که برنامه‌های مختلفی از سوی نهاد‌های فرهنگی در سطح کشور اجرا می‌شود.

این برنامه‌ها در استان یزد نیز با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، نهاد کتابخانه‌های عمومی استان، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد و همچنین ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان یزد اجرا می‌شود که سومین روز ان نیز برنامه های مختلفی در مناطق مختلف شهری اجرا شد.


گردهمایی بزرگ کودکان نویسنده استان یزد
گردهمایی بزرگ کودکان نویسنده استان یزد با حضور مسئولان و فرهنگی استان در تالار فرهنگ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد برگزار شد.

در این نشست تعدادی از نویسندگان کودک و نوجوان حضور داشتند که اجرای داستانی، موسیقی کودکانه، گویندگی داستانی به اجرا پرداختند.

مریم بهرامی مدیر مسئول نشریه تخصصی کودک یزد در این مراسم گفت: این نشریه به عنوان تنها نشریه تخصصی در استان و کشور در حوزه کودک است.

وی افزود: هدف ما تربیت کودکان و نوجوانان نویسنده است که سعی کرده‌ایم مخاطبین خود را از این قشر جهت کمک به تربیت نویسندگان داشته باشیم.

بهرامی ادامه داد: استفاده از این فضا برای تربیت و اجرای فعالیت‌های جنبی مانند گویندگی و داستان‌نویسی و اجرای کودکانه به عنوان برنامه دیگر ما است که دنبال می‌کنیم.

علی حکیمیان، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد نیز در این مراسم گفت: یکی از مشکلات در حوزه کودک و نوجوان کتاب‌های ترجمه‌ای است که یکی از اقدامات ما در حوزه کودک و نوجوان تربیت نویسندگان کودک و نوجوان است.

وی افزود: سعی کرده‌ایم با تربیت نویسندگان کودک و نوجوانان در راستای کاهش این مشکلات گام برداریم که نشریه تخصصی کودک و نوجوان یکی از این اقدامات است.

 

برگزاری کاروان دانایی با حضور اعضای کانون آیت الله مدرس یزد در کتابخانه دهقان دهنوی
همزمان با سومین روز از هفته کتاب جمهوری اسلامی تعداد ۴۰ نفر از اعضای کانون آیت‌الله مدرس حسین آباد ریسمانی یزد با حضور در کتابخانه سید محمد کاظم دهقان دهنوی حضور پیدا کردند.

در این بازدید اعضای کانون‌های مساجد از نزدیک بخش‌های مختلف کتابخانه بازدید کردند.

محسن رستگاری سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد یزد در این مراسم گفت: هفته کتاب و کتابخوانی فرصت مناسبی برای ترویج کتابخوانی در بین اعضای کانون‌های مساجد و ترویج آن در مساجد است.

وی افزود: طرح طراوت به عنوان یکی از طرح‌هایی است که در استان به همکاری سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد و ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان اجرا می‌شود که یکی از برنامه‌های آن تربیت نویسندگان و اجرای طرح‌های کتاب و کتابخوانی است.

وی گفت: در این راستا ما سعی داریم تا تربیت بچه‌های مسجدی را در این قالب دنبال کنیم.

رستگاری گفت: کانون‌های مساجد به عنوان ظرفیت‌هایی هستند که ما می‌توانیم فعالیت‌های فرهنگی و هنری دنبال کنیم.

در این مراسم که علی حکیمیان معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد نیز حضور داشت به اعضای کانون آیت الله مدرس کتاب اهدا شد.

 

آیین بازگشایی کتابخانه عمومی شهدای شاهدیه
آیین بازگشایی کتابخانه عمومی شهدای شاهدیه با حضور علی‌اکبر عزیزی، معاون سیاسی، ‌امینتی و اجتماعی استاندار یزد؛ محسن رفیعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ احسان عابدی، مدیرکل فرهنگی و ارشاد اسلامی؛ صادق ابوالقاسمی، بخشدار مرکزی یزد؛ جمال قهرمانی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری و جمعی از مسئولان محلی، مردم و اهالی فرهنگ شهر شاهدیه برگزار شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد در این مراسم با بیان اینکه ارتباط با کتاب باید از دوران کودکی آغاز شود، گفت: نهاد‌های مرتبط با کودک می‌توانند با در نظر گرفتن برنامه‌های مختلف و حضور کودکان در کتابخانه‌ها این ارتباط را تقویت کنند.

وی با اشاره به اتفاقات اخیر در کشور گفت: افرادی که در این آشوب‌ها حضور دارند، همه فرزندان این نظام هستند که گاهی اشتباهاتی از سوی آنان رقم می‌خورد و گاهی این اشتباهات خطرناک و خطرناک‌تر می‌شود، این موضوع به این دلیل است که با کتاب مأنوس نیستند و دل و جان خود را به فضای مجازی و آنچه در اختیار دشمن است، قرار داده‌اند و به آنچه بر این نظام گذشته اطلاع و آگاهی ندارند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با معرفی تعدادی از کتاب‌های مربوط به خاطرات شهدا بیان کرد: وقتی به این خاطرات و کتاب‌هایی که در این زمینه تألیف شده، مراجعه می‌کنیم، می‌بینیم رزمندگان دفاع مقدس برای اجرای یک عملیات چه سختی‌هایی متحمل شده و چه شب‌هایی بر آنان گذشت و اگر نسل امروز با این ادبیات آشنا شوند، قطعاً فریب فضای مجازی را نخواهند خورد.

وی با اشاره به اینکه کتاب و مجموعه مرتبط با حوزه کتاب و کتابخوانی مظلوم واقع شده است گفت: رهبر انقلاب براین امر تأکید بسیار دارند و خود نیز در این زمینه اهتمام میورزند.

عزیزی بر توجه به حوزه کتاب تأکید کرد و افزود: اینکه در حاشیه این کتابخانه طرح بوستان کتاب اجرایی می‌شود، از اقداماتی مؤثر خواهد بود که می‌تواند برای حضور نسل جوان و اجرای برنامه‌های فرهنگی نقش مهمی داشته باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با اشاره به اینکه انس و ارتباط با کتاب باید از دوران کودکی آغاز شود گفت: خانواده‌ها و نهاد‌های مرتبط باید زمینه این ارتباط را فراهم کنند.

رفیعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد نیز در آیین بازگشایی کتابخانه شهدای شاهدیه گفت: سی‌امین دوره هفته کتاب از ۲۱ الی ۲۷ آبان گرامی داشته می‌شود و برنامه‌های متعددی در سطح استان درنظر گرفته شده که یکی از این برنامه‌ها بازگشایی کتابخانه عمومی شهدای شاهدیه است.

 

وی ادامه داد: این کتابخانه در سال ۱۳۶۸ به همت تعدادی از پدران شهدا و حمایت آنان احداث شد و در سال ۱۳۷۱ با اختصاص اعتبارات دولتی فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز به‌کار کرد. از آن زمان تاکنون اقدامی مبنی بر بازسازی و بهسازی کتابخانه صورت نگرفته بود و به همین دلیل، تصمیم برای بازسازی این مرکز درسال ۱۳۹۸ گرفته شد و پس از کسب مجوز‌های لازم، بهسازی، تعمیر و شاداب‌سازی آن در اولویت برنامه‌ها قرار گرفت.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد با اشاره به افزایش زیربنای کتابخانه بیان کرد: با توجه به اینکه بخش کودک و نوجوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اگر بخواهیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در بین مردم نهادینه کنیم، باید از کودکان آغاز شود، بر این اساس توسعه و تجهیز این بخش مورد اهتمام بود.

وی هزینه عمرانی برای تعمیر، توسعه، بهسازی این کتابخانه را یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بیان کرد و گفت: این اقدام با حمایت شهرداری شاهدیه محقق شد که توانست در راستای بهسازی و بازگشایی هرچه سریعتر کتابخانه مؤثر باشد.
رفیعی افزود: برای تجهیز این کتابخانه نیز اعتبار ۷۰۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شد که این مبلغ صرف بروزرسانی منابع و خرید تجهیز جدید شد.

سیدعلی میرنژاد، شهردار شاهدیه، نیز در این مراسم اظهار داشت: سیاست‌ها و برنامه‌های اصلی شهرداری و شورای ششم شهر از همان ابتدا بر این قرار گرفت تا در کنار فعالیت‌های عمرانی و خدماتی، فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی شهر افزایش یابد.

وی با اشاره به وجود دو کتابخانه شهید سلطانی و شهدای شاهدیه در این شهر بیان کرد: افزایش فضا و توسعه و تجهیز کتابخانه شهدای شاهدیه احساس می‌شد و به همین خاطر، توسعه و بهسازی آن در دستور کار قرار گرفت و امروز شاهد بازگشایی این کتابخانه هستیم و‌امیدواریم مورد استفاده اقشار مختلف باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط