چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۶
ترویج فرهنگ کتابخوانی از اهداف برنامه‌های پایتخت کتاب ایران است

 معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی از اهداف برنامه‌های پایتخت کتاب ایران است و یکی از عناصر مهم فرهنگ جامعه، کتاب است که باید در این راستا تمام دستگاه‌ها همکاری‌های لازم را داشته باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در آذربایجان‌غربی، رسول بابازاده، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی، صبح امروز در دیدار با محمد اشتری، رییس بنیاد ایران‌شناسی استان آذربایجان‌غربی، گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی از اهداف برنامه های پایتخت کتاب ایران به شمار می رود و یکی از عناصر مهم فرهنگ جامعه، کتاب است که باید در این زمینه تمام دستگاه‌ها همکاری‌های لازم را داشته باشند.

محمد اشتری، رییس بنیاد ایران‌شناسی استان آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه گفت: بیش از چهارهزار کتاب تخصصی و مرجع از استان و ایران، بیش از ۲۰ هزار فایل در کتاب‌خانه مجازی، بانک نسخ خطی و اسناد بیش از ۳۰ هزار نسخه، بانک آرشیو عکس‌های قدیمی از استان بیش از هشت هزار فایل بانک فرهیختگان را دارد.

اشتری ادامه داد: در بنیاد ایران‌شناسی در کنار رسالت پژوهشی، تکلیف‌های تحقیقی نیز از سوی مرکز برای شعبه تعیین و در دستور کار قرار گرفته است و بنیاد ایران‌شناسی تا کنون بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب چاپ و ۴ فصلنامه علمی، پژوهشی و علمی ترویجی در حال نشر دارد.

این مسئول بیان کرد: چندین مقاله نیز در فصلنامه‌های متعدد به چاپ رسیده و در بنیاد ایران‌شناسی شعبه آذربایجان‌غربی سالانه متوسط هشت مورد پایان‌نامه مقطع دکتری، بیش از ۳۰ مورد پایان‌نامه کارشناسی ارشد و بیش از ۱۰۰ مورد تحقیق‌های دانشجویی در مقطع کارشناسی انجام و مورد حمایت کتابخانه‌ای، اسنادی و غیره انجام می‌شود.

وی افزود: بحث کتاب و کتابخوانی به اصل و اساس همچون مدارس و خانواده بستگی و ریشه دارد و زمانی‌که در خانواده به کتاب اهمیت داده نمی‌شود، نمی‌توان انتظار داشت که در مدارس این مسئله جا بیفتد.

برپایی طرح ون بوک در مناطق حاشیه‌نشین و  مطب‌های پزشکی از جمله طرح‌های قابل اجرایی در این جلسه مدنظر قرار گرفت.

 سعید عضدالدینی ملکی، کارشناس پژوهش بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه، اجرای سیاست قضات استان به رای مربوط به کتاب در جزای مجرمین، ایجاد پارک کتاب، تهیه تندیس‌های مختلفی از کتاب در مدارس، تهیه کتابشناسی شهرهای استان، معرفی کتاب های مربوط به استان و خلاصه‌گویی کتاب از طرف خود نویسنده در برنامه‌های مجازی از جمله طرح‌های پیشنهادشده در سال‌ جاری عنوان کرد.

وی برپایی ایستگاه دانایی، مسابقه کتاب مجازی، بیمارستان دانایی، پسماند و کتاب، تجهیز مدارس و مساجد به کتابخانه، کیوسک کتاب، نذر کتاب، برگزاری جلسات نقد کتاب، ون بوک و همایش بزرگ کتابخوانی خانوادگی را نیز ازجمله طرح‌هایی مطرح کرد که در سال ۹۹ پیشنهاد شده بود‌.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها