به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری دومین همایش بینالمللی پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام، با سخنرانی دکتر علیاکبر موسوی موحدی، دبیر علمی همایش و با حضور جمعی از اصحاب رسانه، در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.
موسوی موحدی، در این نشست با اشاره به تاریخچه راهاندازی این همایش اظهار کرد: در سال 1371 به پیشنهاد محمد عبدالسلام، نخستین دانشمند مسلمان که جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرده است، دبیرخانه همایش پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام، با ماموریت ملی و منطقهای راهاندازی شد.
وی درباره علت راهاندازی این دبیرخانه عنوان کرد: ایران سهم بالایی از تولید علم جهان و دانشمندان مطرح جهانی را به خود اختصاص داده است، بهگونهای که محمد عبدالسلام معتقد بود، ایران 300 دانشمند تراز اول جهان را در خود جا داده است.
دبیر علمی دومین همایش بینالمللی پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام، گفت: اوایل راهاندازی این دبیرخانه تصمیم گرفته شد که دانشمندان جهان اسلام هر دو سال یکبار در ایران گردهم جمع شوند و تصمیمات مهمی در حوزه علم و فناوری ایران اتخاذ کنند.
موسوی موحدی افزود: نخستین همایش، در سال 1372 در دانشگاه تهران با ریاست رییسجمهوری وقت برگزار شد. قرار بود این همایش بهصورت مستمر برگزار شود اما به دلیل مشکلات مالی، وقفهای در برگزاری آن به وجود آمد، اما اکنون به همت دانشگاه تهران و مراکز آموزشی سایر کشورها به برگزاری دومین دوره این همایش اقدام شده است.
وی ادامه داد: درست است که دانشگاه تهران متولی برگزاری دومین همایش بینالمللی پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام است، اما به دلیل رویکرد ملی و بینالمللی این همایش، سایر دانشگاهها و شخصیتهای برجسته مسلمان نیز در پیشبرد اهداف این همایش دخیل هستند.
دبیر علمی دومین همایش بینالمللی پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام، افزود: ارتقای علم و فناوری در جوامع اسلامی، همافزایی تجربیات دانشمندان مسلمان، توجه به نقش جامعه علمی