چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۵
چاپ پنجم «کجاوه سخن» به کتاب‌فروشی‌ها آمد

کتاب «کجاوه سخن»(گزیده نظم و نثر پارسی) با اصلاحات، تعلیقات و اضافات اسدالله بقایی نائینی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «کجاوه سخن» به گزیده‌ای از شعر و نثر فارسی از شاعران و نویسندگان کلاسیک تا معاصر اختصاص یافته است. همچنین کتاب مقدمه‌ و موخره‌ای به قلم بقایی دارد.

بقایی در این اثر آن‌گونه که خود آورده شاعران پارسی‌‌‌گوی را به سه گروه تقسیم کرده است. گروه نخست، 10 شاعر بزرگ هم‌چون فردوسی، سعدی، حافظ، مولانا و عطار است که بنای رفیع شعر فارسی بر آثار گران‌قدر آن‌ها استوار است.

گروه دوم صد شاعر نامی را شامل می‌شود که ذکر نام هر یک از آن‌ها بلافاصله شعر ویژه‌ای را به ذهن می‌آورد. از جمله این شاعران می‌توان به حکیم صفای اصفهانی، یغمای جندقی و فروغی بسطامی اشاره کرد. اما گروه سوم که شمار آنان حدود یک‌هزار شاعر است، شاعرانی هستند که نه انتخاب شعرشان مشکل‌زاست و نه شنیدن نام آن‌ها، مانند گروه دوم شعر ویژه‌ای را تداعی می‌کند. اما با این همه در دفتر یا دیوان خود اشعار زیبایی دارند.

هر بخش از این کتاب مقدمه‌ای دارد که به معرفی اجمالی انواع شعر و نثر و نکات و دقایق لطیف ادبی اختصاص یافته است. البته هدف از تدوین این کتاب نیز آشنایی جوانان با ویژگی‌ها، ظرایف، نشان‌ها، نام‌ها و انواع سخن پارسی است.

همچنین بقایی تاکید داشته است که این مجموعه را از سر شوق، ذوق، شیفتگی و شیدایی فراهم آورده است. بنابراین شیوه تقسیم‌بندی، معیار انتخاب و نحوه ارائه مطالب گزینش نمونه‌ها و بیان توضیحات عاری از ایراد نیست.

فصل نخست کتاب «در بیان سخن» نام دارد و انواع سبک و قواعد ادبی را در شعر و نثر در برمی‌گیرد. فصل دوم «شاعران شعر پارسی» هستند و در این بخش از آذر بیگدلی، ابونواس، امیر شاهی، جهان‌شاه، ایرج دهقان، حزین لاهیجی، روشن کردستانی، شهید بلخی و دیگر شاعران کلاسیک‌سرای معاصر نام برده شده و ضمن معرفی مختصر آن‌ها نمونه شعری از این شاعران ارائه کرده است.

فصل سوم «شاعران نوپرداز» نام دارد و به شعر شاعرانی چون نیما یوشیج، حمید مصدق، سپیده کاشانی، نصرت رحمانی و حسن هنرمندی اختصاص یافته است.

فصل چهارم «لطیفه‌ها و بدیهه‌ها در ادبی پارسی» و فصل پنجم «گزیده‌هایی از ساقی‌نامه‌ها» را شامل می‌شود. در فصل ششم «گلچینی در باغ خوش شعر» و در فصل هفتم «گزیده‌هایی از نثر شیرین فارسی» آمده است.

در آخر کتاب نیز موخره‌ای از بقایی گنجانده شده است.

چاپ پنجم کتاب «کجاوه سخن» در 852 صفحه، شمارگان 2500 نسخه و قیمت 14 هزار تومان توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط