به گزارش
خبرگزاری کتاب ایران (
ایبنا)؛ به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای خانواده، محمدرضا سنگری، رئیس اندیشکده ادبیات پایداری، غلامعلی افروز، روانشناس و استاد ممتاز دانشگاه تهران، مصطفی مهرآیین، جامعهشناس و استاد دانشگاه، سیدضیاءالدین شفیعی، نویسنده و ناشر کتاب، سعید بیابانکی، شاعر و ترانهسرا و داود ضامنی، مؤلف در این همایش حضور دارند.
همچنین قرار است در این همایش، آیین رونمایی از کتاب «روایت جُنون مجنون» (بررسی ریشههای تاریخی و اجتماعی داستان لیلی و مجنون) نوشته داود ضامنی نیز برگزار شود.
نویسنده در خلاصه اثر نوشته است:
سوالی که در اثناء نگارش این کتاب ذهنم را مدام میگزید و مرا به دنبال پاسخی برای این شیدایی سوبهسو میکشید، این بود که قیس عامری چرا و چگونه مجنون شد؟ آیا مجنون، لیلی را به راستی و از روی واقعیت دوست میداشت؟ آیا مجنون به اراده خود دلبسته لیلی شد؟ آیا جنونِ او از سر خودآگاهی است و فریادی است بر سر تمام سنتهای قومی که محیط اجتماعی او را در بر گرفتهاند؟ یا این عشق غیرارادی است و نیروی مرموز و برتر از خواست انسان آن را برانگیخته و مجنون در پیدایی آن نقشی نداشته است؟ اگر اینگونه باشد، پس این عشق چگونه عشقی است؟ و این دست ناپیدا که تقدیر نام گرفته به چه علت و از روی کدام مصلحت این رشته محبت را استوار کرده است؟
داود ضامنی اظهار داشت: به گواه مورّخان مجنون افسانه و اسطوره نیست، بلکه انسان عاشقپیشهای بود که روزی روزگاری در گوشهای از این عالم پا بر خشت این دنیا گذاشت و با معشوقی راستین به نام لیلی همآواز شد. بنابراین، زندگی عاشقانه او را باید انسانی تفسیر کرد. نظریههای روانشناسانه، فلسفی و حتی عرفانی در باب عشق که در روزگار ما بسیار مُد شده، قادر نیستند درونمایه عشق مجنون به لیلی را برای ما توضیح دهند. باید گرفتار شخصیت مجنون شد تا درکی اصیل از عشق او به لیلی پیدا کرد. باید غم غربت کشید تا عشق مجنونی را فهم کرد.