شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۶
توافق برای «خواهرخواندگی» دو موسسه فرهنگی ایران و روسیه

ایوب دهقان کار، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرد که بر اساس توافق انجام شده با یکی از موسسه‌های بزرگ انتشاراتی روسیه و انتشارات سروش ایران، تفاهمنامه و پیوند خواهرخواندگی در راستای تعاملات فرهنگی دو کشور امضا و اجرایی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به‌ نقل از روابط‌عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران از موسسات تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به نمایندگی از مجموعه ناشران کشور در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی مسکو شرکت کرده است روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: بر اساس این توافق که امیدواریم به‌زودی اجرایی شود کتاب‌های انتشارات سروش توسط انتشارات وچه (veche publishing) به زبان روسی ترجمه و منتشر خواهد شد.

علاقه روس‌ها به حوزه کتاب و ادبیات ایران
وی اظهار امیدواری کرد که ما بتوانیم به‌زوی شاهد امضای تفاهمنامه خواهرخواندگی این دو موسسه بزرگ فرهنگی ایران و روسیه و اجرایی شدن آن باشیم و  بر همین اساس کتاب‌های انتشارات سروش توسط انتشارات وچه به زبان روسی ترجمه و منتشر خواهد شد.

معرفی ادبیات پایداری و دفاع مقدس ایران
وی  یکی از ویژگی‌های حضور در این نمایشگاه را توجه ویژه به کتاب‌های پایداری و دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: با توجه به این‌که نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو با ایام هفته دفاع مقدس مقارن شده است ما بخش ویژه‌ای از طرح حمایتی گرنت ترجمه و انتشارات جمهوری اسلامی ایران را به حوزه دفاع مقدس و ادبیات پایداری اختصاص دادیم. دهقان کار در پایان گفت: با حمایت‌هایی که از حوزه کتاب و نشر صورت می‌گیرد امیدواریم شاهد حضور هر چه بیشتر کتاب و ادبیات ایران در کشور روسیه باشیم.

حضور فعال خانه کتاب و ادبیات ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو
به گزارش ایرنا مراسم افتتاح سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو روز گذشته(جمعه) با حضور مقامات، نویسندگان و ناشران از جمله نمایندگان نشر و کتاب ایران در محل نمایشگاهی اکسپوسنتر این شهر برگزار شد. در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو که از بزرگترین رویدادهای فرهنگی روسیه محسوب می‌شود بیش از ۲۵۰ ناشر داخلی و خارجی شرکت کرده‌اند و خانه کتاب و ادبیات ایران از موسسات تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به نمایندگی از مجموعه ناشران کشور با حمایت رایزنی فرهنگی ایران در مسکو، غرفه ایران‌ را در این نمایشگاه برپا کرده‌ است بنیاد تحقیقاتی ایرانی ابن‌سینا نیز که در روسیه تاسیس و ثبت شده است با بیش از ۳۰۰ اثر در موضوعات فلسفه و عرفان، علوم قرآنی، اقتصاد اسلامی، حقوق، هنر اسلامی، زبان و ادبیات فارسی و کتاب‌های کودک و نوجوان در این نمایشگاه شرکت کرده است.

مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اشاره به حضور ایران در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو گفت: هرچند که شیوع کرونا در سال گذشته مانع از برگزاری این نمایشگاه شد، ولی باتوجه به تدابیر بهداشتی، امسال این رویداد بزرگ فرهنگی روسیه با حضور بیش از ۲۵۰ ناشر داخلی و خارجی از جمله ایران برپا شد.


وی گفت: محدودیت‌های کرونایی و پروتکل‌های شدید روسیه برای ورود اتباع دیگر کشورها موجب شد در این دوره تعداد کمتری از فعالان فرهنگی و نشر کشورمان در نمایشگاه حضور مستقیم داشته باشند. احمدوند افزود: با توجه به همزمانی هفته دفاع مقدس با ایام نمایشگاه کتاب مسکو، بخشی از غرفه ایران به معرفی ادبیات مقاومت اختصاص یافته است.

خوشبختانه آثاری که طی سنوات گذشته در موضوعات مرتبط با دفاع مقدس به زبان روسی ترجمه و منتشر شده‌اند با استقبال مخاطبان مواجه شده و تقویت این مسیر مورد توجه رایزنی فرهنگی ایران در مسکو نیز قرار دارد نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو  دیروز جمعه افتتاح شد و تا دوشنبه پنجم مهر ماه به کار خود ادامه خواهد داد.

در حاشیه غرفه خانه کتاب و ادبیات ایران کارگاه آموزشی برای معرفی سبک ویژه‎ای از نقاشی ایرانی (ورک شاپ) نیز دایر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها