شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
بهترین آثار 2021 از دیدگاه نیویورکر / از فیلیپ راث تا جوی ویلیامز

مجله نیویورکر به رسم هرساله و با نزدیک شدن به سال میلادی جدید بهترین آثار داستانی و مستند سال را اعلام کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از نیویورکر، معمولاً در روزهای پایانی سال میلادی بسیاری از مجلات و روزنامه‌های معتبر فهرستی از بهترین کتاب‌های چاپ شده در طول سالِ گذشته را به مخاطبان خود معرفی کرده است.

به اعتقاد مجله نیویورکر به عنوان یکی از معتبرترین مجلات ادبی در کشور آمریکا کتاب‌های زیر بهترین‌‌های حوزه داستان و مستند در یکسال گذشته هستند:
 
«دوگُل» نوشته جولیا جکسون
ژنرال «شارل دوگُل» رئیس جمهور سابق فرانسه یکی از چهره‌های اصلی مبارزه فرانسوی‌ها علیه اشغالگری نازی‌ها در دوران جنگ جهانی دوم بود. جکسون در این کتاب بیوگرافی از دوگُل، جزئیات بیشتری از شخصیت این چهره سیاسی نظامی سابق کشور فرانسه را به تصویر می‌کشد. در این کتاب دست‌نوشته‌ها، خاطرات، و منابع تاریخی موجود در آرشیو کشور فرانسه در اختیار مخاطبان کتاب قرار گرفته است.
 
«سِگو: یک رمان» نوشته مریسه گونده
داستان این کتاب در سال‌ 1797 میلادی در پادشاهی سِگو اتفاق می‌افتد که مردمان این کشور توسط عاملان حکومت و کشیشان مذهبی اداره می‌شوند. به تدریج مقاومتی در قاره آفریقا برای احیای فرهنگ این قاره شکل می‌گیرد. در راس قانون‌گذاری این کشور پادشاه به همراه چهار فرزند خود قرار دارند. نویسنده می‌گوید داستان این رمان بر اساس حوادث واقعی نوشته شده است.
 
«بوهمیا بالایی: کتاب خاطرات» نوشته هایدن هررا
والدین هایدن هررا بیش از پنج بار ازدواج کرده است و به نوعی بیشتر از نگهداری از فرزندانشان به سرنوشت و تفریح خود فکر می‌کنند. وقتی نویسنده تنها سه سال سن داشت، والدینش جدا می‌شوند و او به همراه خواهرش به نیویورک مهاجرت می‌کنند تا با مادر و البته ناپدری‌شان زندگی کنند. آنها تنها در ایام تابستان می‌توانند پدرشان را ملاقات کنند. آنها مجبورند با بچه‌های همسایه‌ دنیای خیالی خود را بسازند که نامش را «بوهمیا بالایی» گذاشته‌اند.
 
«زنده باد پست هورن» نوشته ویجیدیس جورت ترجمه شارلوت بارسلوند
الینور 35 ساله مشاور رسانه‌‌ای در زندگی شخصی و کاری خود خیلی احساس خوبی ندارد و اخیراً دچار افسردگی شده است و برای خروج از این وضعیت به دفترچه خاطراتش پناه می‌برد که چشمش به زنی می‌افتد که نمی‌تواند نامش را به خاطر بیاورد. وقتی همکارش یک‌شبه ناپدید می‌شود، کارهای جدیدی به او سپرده می‌شود که زندگی‌اش را وارد مرحله جدیدی می‌کند. او برای ملاقات اتحادیه کارگران پست کشور نروژ به این کشور سفر می‌کند.
 
«آزاد: یک کودک و یک کشور در پایان تاریخ» نوشته لی یپی
یپی 11 ساله در کشور آلبانی تحت حکومت نظام کمونیستی نمی تواند آینده‌ای را تصور کند که از پیش تعیین شده است. وقتی مجبور است به تندیس و مجسمه جوزف استالین وفادار باشد، با اعدام‌های جدید در جریان تظاهرات دانشجویی روبه‌رو می‌شود. کمونیسم نمی‌تواند آرمان‌شهری را که وعده‌اش را داده است، برای مردم فراهم کند. یپی در این کتاب سوالاتی مهم درباره رابطه هویت و ارزش، سیاست و شخصیت انسان‌ها و هزینه‌های آزادی مطرح می‌کند.
 
«آشفتگی» نوشته جوی ویلیامز
«کریستن» شخصیت اصلی داستان در سن نوجوانی خود قرار دارد و مادرش اعتقاد دارد دارای نیروی خارق‌العاده‌ای است چون از مرگ به زندگی بازگشته است. او نمی‌ تواند دوران تحصیل خود را در مدرسه با موفقیت سپری کند و وقتی مادرش ناپدید می‌شود راهی سفری می شود که او را با ساکنانی آشنا می‌کند که آنها را دختر بزرگ خطاب می‌کنند. با همراهی این گروه تصمیم می‌گیرد با افرادی مبارزه کند که دشمن طبیعت و محیط زیست هستند.
 
«عشق دیوانه: مقدمه‌ای بر اُپرا» نوشته ویون شواتزر
در این کتاب تاریخچه‌ کاملی از هنر خوانندگی اُپرا از سال‌های ابتدایی شکل‌گیری آن در سال 1607 میلادی تا دوران معاصر ذکر شده است که نوعی سفرنامه هنری به تاریخ اُپراست. شوارتز موسیقی‌دان و منتقد هنری در این کتاب برای خوانندگان خود نکات مهمی از آهنگسازی در اپرا و مشاهیر این حوزه را در دسترس گذاشته است.
 
«تام استاپِرد» نوشته هرمیون لی
استاپِرد یکی از چهره‌های معاصر بریتانیا در رشته فیلم‌نامه و نمایش‌نامه است که به ایجاد آثاری خلاقانه با تمرکز و توجه به زبان‌شناسی مشهور است. وی همچنین برنده جوایزی همچون جایزه اسکار بهترین فیلم‌نامه غیراقتباسی شده ‌است. نویسنده در این کتاب بیوگرافی زندگی استاپرد را از دوران تولدش در چکسلوواکی و فرار خانواده‌اش از حکومت نازی‌ها به کشورهای سنگاپور و هند و بازگشت به انگلیس روایت کرده است.
 
«رمان 11، کتاب 18» نوشته داگ سولستاگ ترجمه اسویر لینگستاد
جورن هانسن خزانه‌دار محترم شهر است که در سن 50 سالگی قرار دارد و در اینجای داستان از همسر و دو پسرش جدا شده است تا با همسر جدید خود در شهری کوچک زندگی کند. با گذشتن زمان رابطه جدیدشان نیز به سردی می‌گراید و زندگی او چهار سال در تنهایی سپری می‌شود. مجبور می‌شود وارد مرحله جدیدی از زندگی خود همراه با خطرات و درگیر شدن با انسان‌های خطرناک شود.
 
«وصله‌کار: زندگی در میان لباس‌ها» نوشته کلیر ویلکاکس
ویل کاکس سال‌ها به عنوان نگهبان موزه ویکتوریا اند آلبرت در راهروها و اتاق‌های تاریک همراه همکارش از لباس‌های قدیمی محافظت کرده است ولی در این کتاب تحقیقاتش در صنعت مُد و لباس را با داستان زندگی خصوصی خود در میان لباس‌ها را ترکیب کرده است و معجونی داستانی از تاریخچه این صنعت ساخته است.
 
«تئاتر سابت» نوشته فیلیپ راث
فیلیپ میلتون راث یکی از بزرگترین رمان‌نویسان یک قرن گذشته کشور آمریکا محسوب می‌شود که در این رمان داستانی کمیک درباره شخصیتی به نام «میکی سابت» به عنوان یک قهرمان حماسی تعریف می‌کند. این شخصیت از یک نقاش یهودی الهام گرفته شده است که عروسک گردان تئاترهای شبانه است که با مرگ معشوقه‌اش دچار دگرگونی‌های شخصیتی می‌شود.
 
«گرما» نوشته دنیل شرل
کتابی نوگرا درباره تغییرات آب و هوایی است که شرل بر خلاف کتاب‌های دیگر که درباره راهکارهای حل معضل آن صحبت کرده است. در این کتاب درباره این مسئله بحث شده است که چگونه آینده با وجود مشکلات اقلیمی قابل تصور است و اینکه این مشکل چه تاثیری بر روابط بین انسان با دیگر عناصر موجود در کائنات خواهد گذاشت.
 
«برادران و نگهبانان» نوشته جان ادگار وایدمن
در این کتاب سرنوشت دو برادر به تصویر کشیده می‌شود که یکی نویسنده‌ای موفق و دیگری دزدی فراری است که اتهام قتل نیز به جرم‌هایش اضافه می‌شود. در واقع وایدمن در این داستان به نوعی به بیان خاطراتش از برادرش می پردازد که در سیستم زندان‌های آمریکا محکومیت حبس ابد خود را سپری می‌کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها