به گزارش
خبرگزاری کتاب ایران (
ایبنا)؛ نشست گفتوگو با مخاطب با حضور احسان رضایی و محمدرضا شرفیخبوشان جمعه (23 اردیبهشتماه) ساعت 18 تا 19 در غرفه کتابهای سال جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
احسان رضایی، مجری برنامه نشست را با این سوال از شرفیخبوشان آغاز کرد که ارزیابی او از 14 دوره برگزاری جایزه جلال چیست؟
شرفیخبوشان در ابتدا به این حرکت خوب در نمایشگاه کتاب که نویسندگان بتوانند با مخاطبان خود دیداری داشته باشند اشاره کرد و در پاسخ به سوال گفت: به طور عمومی و کلی جوایز ادبی تاثیرگذار هستند. ذات جوایز در معرض دید گذاشتن، معرفیکردن و اعلام آثار به کسانی است که حوزه مورد علاقهشان را دنبال میکنند. این اعلام و معرفی اثر، کمترین چیزی است که یک جایزه ادبی انجام میدهد.
او درباره اثرات دیگر برگزاری جوایز ادبی در کشور افزود: انگیزه و سرزندگی در میان مولفان و پدیدآورندگان ایجاد میکند، چون کار تولیدی آنها شناخته و پسندیده میشود.
این نویسنده نامآشنای کشور درباره کارآیی جوایز در حوزه کتاب بیان کرد: جایزه کتاب در دو بخش کارآیی دارد؛ بخش مخاطبان و خوانندگان، و بخش پدیدآورندگان آثار. به همین سبب است که در بسیاری از کشورها که درصد مطالعه در آنها بالاست، تعداد جوایز مرتبط با کتاب نیز زیاد است. تنوع و تعدد جوایز نشان میدهد که اثرگذارند بهخصوص در حوزهی کتاب. چه خوب است در ایران شاهد تعدد جوایز باشیم و کیفیت آنها هم بهتر شود.
نویسنده رمان «بیکتابی» وظیفه جایزه جلال را مخاطبیابی برای خود و شناختن دایره مخاطبانش دانست و گفت: اصلیترین کارکرد جایزه این است که یک کتاب معرفی، خوانده و توسط جامعه هدف دیده شود. جایزه جلال در این زمینه موفق بوده است. مثل کتاب خودم «بیکتابی» که به چاپ هشتم رسیده است. اگر جایزه جلال نبود توقع نداشتم به این چاپ برسد. مخاطب این جایزه به واسطه این معرفی، کتاب را شناخته است.