پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
لازمه‌ ورود به صنعت گردشگری کسب اطلاعات از مفاهیم پایه این علم است

عارف شیرازی گفت: لازمه‌ ورود به صنعت گردشگری کسب اطلاعات از مبانی و مفاهیم پایه این علم می‌باشد. در این کتاب سعی بر آن شده است تا مفاهیم و مضامین اصلی این صنعت به صورت کاربردی و مفهومی ارائه شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب گردشگری و ژئوتوریسم با محوریت ایران به قلم عارف شیرازی، عادل شیرازی و حسن کلانگی به موضوع صنعت گردشگری و راهکارهای توسعه و پیشرفت آن می‌پردازد. دکتر عارف شیرازی در این مراسم که پنجشنبه 22 اردیبهشت در سرای ناشران آموزشی و در جمع دوستداران کتاب برگزار شد، گفت: محوریت کتاب حاضر، صنعت گردشگری زمین و طبیعت (ژئوتوریسم یا زمین گردشگری) است. لازمه‌ ورود به صنعت گردشگری کسب اطلاعات از مبانی و مفاهیم پایه این علم است. در این کتاب سعی بر آن شده است تا مفاهیم و مضامین اصلی این صنعت به صورت کاربردی و مفهومی ارائه شود.
 
وی با بیان این که زمین گردشگری که خود یکی از زیرشاخه‌های صنعت گردشگری است به گردشگری در جاذبه‌های طبیعی و ساختارهای زمین‌شناسی مربوط می‌شود، گفت: جاذبه‌های طبیعی و زمین‌شناسی به دلیل ویژگی‌های خاصی که در تشکیل خود داشته‌اند، بسیار خاص و بی‌همتا هستند، به ویژه در سرزمین پهناور ایران که ترکیبی از خرد قاره‌های متفاوت است شاهد طیف خاص و وسیعی از جاذبه‌های زمین‌شناسی و طبیعی هستیم.

وی در ادامه گفت: در کتاب گردشگری و ژئوتوریسم با محوریت ایران که در پنج فصل تالیف شده است، پس از بیان مفاهیم و مبانی علم گردشگری و زمین گردشگری به معرفی جاذبه‌های زمین‌شناسی و طبیعی ایران پرداخته شده است.

شیرازی با اشاره به مفهوم گردشگری گفت: سیاحت کردن یا توریسم و همچنین جهانگردی به عنوان مسافرت تفریحی در نظر گرفته می‌شود. هر چند که اخیرا شامل هرگونه جابجایی می‌شود که شخص به واسطه آن از محیط کار یا زندگی خود خارج می‌شود. به کسی که گردشگری می‌کند گردشگر، سیاح یا توریست گفته می‌شود. واژه گردشگر از زمانی پدید آمد که افراد طبقه متوسط اقدام به مسافرت کردند. با افزایش ‌توان مالی خانواده‌ها و مردم و افزایش طول عمر انسان‌ها این امر ممکن شد.

وی با بیان این که روستایی به اسم «طرود» در 160 کیلومتری شاهرود در استان سمنان وجود دارد که از توان بالقوه بوم گردی بالایی برخوردار است، گفت: به خاطر زلزله سال ۵۲ قسمتی از بافت قدیمی این روستا تخریب و بازسازی شده است. قسمتی از این روستا شبیه کویر مصر است و دو معدن عقیق و سنگ آمیتیس در این روستا وجود دارد که دارای جاذبه بالای بوم گردی است و دقت در این نکته صروری است که ژئوتوریسم به نوعی بوم گردی هم هست.

در بخشی از کتاب گردشگری و ژئوتوریسم با محوریت ایران می‌خوانیم: «حتما با یک فرد محلی در منطقه یا به صورت گروهی و یا با تورهای طبیعت گردی به همراه راهنمای مجرب به کویر بروید و از تنها رفتن بپرهیزید. از وسایل الکترونیکی خود خوب مراقبت کنید. شن به راحتی در وسایل‌تان نفوذ می‌کند و ممکن است آن‌ها را از کار بیندازد. آب آشامیدنی به میزان دو برابر مصرف معمول خود همراه داشته باشید. (چیزی معادل 4 لیتر). چون در مناطق کویری تبخیر به شدت صورت می‌گیرد و شما بیش از آنچه فکر کنید تشنه خواهید شد.

برای جلوگیری از اُفت قند خون خوراکی‌های کربوهیدرات‌دار به همراه داشته باشید و توجه کنید که خوراکی‌های شکردار به ویژه شکرهای مصنوعی برای زمان بسیار کوتاه قند بدن‌تان را تامین خواهند کرد. اگر قدم زدن روی شن‌ها باعث سوختن کف پای‌تان شد نگران نباشید؛ پاهای خود را زیر شن‌ها ببرید. خواهید دید چقدر خنک می‌شوید؛ اما یادتان باشد که اگر بدون کفش راه می‌روید کفش‌تان را همراه‌تان ببرید تا اگر احساس خوشایندی نسبت به گرمای شن‌ها نداشتید فوری کفش‌های‌تان را به پا کنید.

بهتر است قدم زدن روی شن‌ها را برای مدت کوتاهی تجربه کنید و بعد از آن کفش‌های‌تان را به پا کنید چون وجود حیواناتی مثل عقرب و... بسیار بدیهی و خطرناک است. بهتر است از کفش‌های ساق‌دار استفاده کنید. اگر قصد عکاسی در شب و یا رصد آسمان شب در کویر را دارید اطراف‌تان را با نفت یا گازوئیل دایره‌ای بکشید تا از خطر نیش جاندران در امان باشید. برای گرفتن عکس‌های بهتر از سه پایه استفاده کنید. اگر از لنز چشمی استفاده می‌کنید آن را در بیاورید چرا که در صورت وزیدن باد یا جابه‌جایی شن‌ها به لنز شما چسبیده و برای سلامتی چشمان‌تان خوب نیست. بسیار مراقب حیوانات موجود در مناطق بیابانی باشید. برخی از آن‌ها دارای نیش‌های سمی هستند و گزیدگی توسط آن‌ها جان فرد را به خطر خواهد انداخت.»

کتاب «ژئوتوریسم» توسط انتشارات «صفر تا صد» منتشر شده است.

سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» از 21 اردیبهشت تا 31 اردیبهشت به صورت فیزیکی و مجازی در حال برگزاری است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها