کتاب «به ماه ناخنک زدم» نوشته فریبا شاهسون توسط انتشارات آناپنا منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نمایشنامه «به ماه ناخنک زدم» در هفت صحنه نوشته شده است که عبارتند از: گندم، ارشمیدس، مناظره ارشمیدس و افلاطون و سقراط، عباس دوران (پرهام)، ریحانه، کتایون و ماه سلطان. گندم در این نمایش نمادی از مام وطن است که قومیتهای مختلف ایرانی را نمایندگی میکند.
نویسنده در این کتاب پیشنهادی به کارگردانان داده و نوشته: هرکارگردانی میتواند به شکل انتخابی و براساس نگاه خود با ایجاد نمادهایی دیگر چند صحنه از این متن را انتخاب و به یک اثر نمایشی با زمان دلخواه، نزدیک یا هر صحنهای را به شیوهای مستقل کار کند.
فریبا شاهسون متولد 1350 در تهران، بازیگر و نویسنده ایرانی است. او مدرک کارشناسی کارگردانی سینما با گرایش تدوین از مرکز آموزش فیلمسازی (باغ فردوس) و گواهینامه تخصصی بازیگری و کارگردانی از کانون تئاتر بانوان را دارد. شاهسون در چهار فیلم «بیوگرافی»، «روشنک»، ـ«خسته نباشید» و «شیرین قناری بود» ایفای نقش کرده است.
چاپ کتاب
کتاب شعر «بی تو»، 1385
کتاب شعر «باغهای کسالت»، 1389
نمایشنامه «توّهم» (کاری مشترک از خسرو بامداد و فریبا شاهسون)، 1392
سریالهای تلویزیونی
«امام علی»،کارگردان داود میر باقری،1371
«سیمرغ»،کارگردان حسین قاسمیجامی،1372
«خاله دنا و شپلک»،کارگردان شهره لرستانی،1391
در بخشی از متن این کتاب میخوانیم:
ننهام، دختر بزرگ خانواده بود. مادرش خانجون، هیچوقت پسردار نشد. واسه همین، ننهام از بچگی شد هم پسر خانواده و کمک پدر، هم دختر بزرگ خانواده و کمک خانجون. تخممرغهای خانجون تو بندر گز معروف بود. حتی آوازهاش به گلوگاه هم رسیده بود. ننهام میگفت: نمیدونم خانجون، چی به خورد مرغ و خروسها میداد که تخم میذاشتن، عین طلا...
انتشارات آناپنا «به ماه ناخنک زدم» را در 124 صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و به قیمت 70 هزار تومان عرضه کرده است.