منصور صفتگل در هفتمین همایش تاریخ مجلس گفت: اسناد تاریخی صرفا به عنوان اسناد اختصاصی خود پارلمان مورد توجه قرار نمیگیرند و از طرف دیگر این اسناد مثل سایر اسناد مراکز آرشیوی ما ابزارهای تحقیقات لوکس نیستند.
موج سوم پیمایش ملی «مصرف کالاهای فرهنگی در ایران» که پس از ۱۶ سال توسط دفتر طرحهای ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اجرا شد، پایان یافت.
فرهنگ رجایی میهمان یکصد و هفتاد و نهمین جلسه از سلسله نشستهای صبح پنجشنبههای مجله بخارا است.
کتاب «ذهن و زمان» با اتکا بر آخرین کشفیات علمی و دیرینترین پرسشهای فلسفی، بر آن میشود تا ما را عجالتا از دنیای شتابزده دیجیتال، که محور اصلی جوامع مصرفی کنونی است، برکنده بخود آورد.
مجید تفرشی گفت: در زمینه تاریخ سیاسی و حضور و نفوذ بریتانیا در ایران اطلاعات ما کافی نیست و فقط جنبه شعاری آن وجود دارد. برای مواجه با جنبههای مختلف سیاه و سفید و منفی و مثبت درباره قدرتهای بزرگ ما نیازمند به شناخت آنها هستیم.
نجفقلی حبیبی گفت: چرا چنین جایگاهی به مدرس داده شده و مدرس چه ویژگی دارد که دیگران ندارند و این چرایی یک سوال عمومی است و پاسخ آن درسی است بر همگان، به ویژه برای نمایندگان مجلس.
پایاننامههای راه یافته به مرحله دوم نهمین دوره جایزه دکتر فتحالله مجتبایی معرفی شد.
تقی آزادارمکی میگوید: ما معنای فرهنگی نداریم بلکه حسرت فرهنگی داریم و مدام حسرت دیروز را میخوریم. هیچکجای دنیا اینطور با غبطه با گذشتهشان نگاه نمیکنند که ما میکنیم؛ آن هم گذشتهای که چندان قدرتمندی هم در آن نبوده است.
کتاب «آنکه باد میکارد...» نوشته میشائیل لودرز، اندیشمند آلمانی در دانشگاه علامه طباطبایی نقد و بررسی میشود.
«نقش موادشناسی علمی در پژوهش نسخ خطی ایرانی» در یکصد و دوازدهمین نشست مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب بررسی میشود.
به گفته امیرمحمد گمینی، توقع میرود نویسنده کتاب «انقلاب علمی» در همه جای اثر حضور داشته باشد ولی نویسنده تا مرحله نتیجهگیری در کتاب حاضر نیست و مطالب هم نمیتواند پاسخگوی خواننده باشد.
تسیگانکوف در کتاب «دولت قدرتمند در روسیه» بر اساس ترتیب تاریخی، پنج مدل دولت قدرتمند در روسیه را معرفی و بررسی میکند که عبارتند از شاهزادهنشین کیِف، شاهزاده نشین مسکو [نظام مسکویی]، امپراتوری رومانوف، دولت شوروی و در انتها، جمهوری پساشوروی روسیه.
نویسنده کتاب «استدلال زبان خصوصی؛ ویتگنشتاین و مفسرانش» را در پنج بخش شامل یک درآمد، سه فصل و یک نتیجهگیری سامان داده است. در فصل درآمد این کتاب، مراد از استدلال زبان خصوصی، نقد معرفتشناسی تجربی انگلیسی و ریشههای فرگهای استدلال زبان خصوصی مورد بررسی قرار گرفته است.
آشنا گفت: سید قطب در کتاب نشانه راه تفسیر بسیار مضیقی از تکفیر ارائه داده است و شیعه را مصداق مشرک و کافر قلمداد کرده است. یعنی هر کس که مدد از غیر خدا میجوید و از غیر از خدا یاری میخواهد کافر است و از دین خارج است.
غلامرضا عمرانی گفت: «استقلال سیاسی» و «استقلال زبانی»دو گام ارزندهای بود که یعقوب لیث برداشت و سرچشمه گامهای بزرگ بعدی شد که دانشمندان و نویسندگانِ آن خطه برداشتند.
به اعتقاد اکبر قنبری تصمیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره معافیت مالیاتی ناشران کاملا متخصصانه، آگاهانه و بهجا بود.
علیمحمد طرفداری گفت: ایرانشناسان بریتانیایی با مطالعه روی ایران میخواستند خلاء مطالعاتی خود را پُر کنند و به این دلیل ناگزیر بودند که درباره ایران شناخت و آگاهی بیشتری داشته باشند.
کتاب «درباره شیء وارگی» چهارشنبه (۱۳آذرماه) در سالن سرای کتاب موسسه خانه کتاب بررسی میشود.
نشست نقد و بررسی کتاب «رویکرد شناختی در تحلیل اقتصاد اسلامی» فردا سه شنبه 12 آذرماه در سرای اهل قلم برگزار میشود.
«رویدادنامه مختصر پایان شاهنشاهی ساسانی و اوایل اسلام» نوشته نصیر الکعبی با ترجمه محمد ملکی از سوی انتشارات شفیعی منتشر شد.