تولیت حرم امام خمینی(ره) در اجلاس «اجلاس تبیین اندیشههای امام خمینی(ره) در حوزه فرهنگ و هنر» رهبر کبیر انقلاب اسلامی را هنرمند توصیف و بیان کرد: هرگونه مصادره انقلاب با اندیشه تحجری به بیراهه رفتن انقلاب، از بین بردن انقلاب و توقف موتور محرکه انقلاب است.
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری تهران گفت: در مراسم اختتامیه امسال، در بخش داستان از محمدرضا بایرامی و در بخش شعر از محمدرضا سهرابینژاد به دلیل سالها تلاش در عرصه ادبیات انقلاب تقدیر خواهیم کرد.
نویسنده کتاب «بانگ آزادی» معتقد است که در سالهای گذشته عمدتاً روایتهای انقلاب محدود به حوزه سیاسی و متمرکز به چهرههای شاخص بوده است در حالی که حوزههای هنری، اجتماعی و فرهنگی، همه در سالهای بعد از انقلاب اسلامی، نهضت فرهنگی انقلاب را ساختند.
محمود پوروهاب معتقد است اشعار انقلابی که دلی سروده شدهاند ماندگاری و تاثیرگذاری بالایی دارند اما امروزه وضعیت نشر بهگونهای شده که وقتی شاعری میخواهد یک کار دلی منتشر کند به سختی امکانپذیر میشود.
عباس براتیپور گفت: در زمان ستمشاهی با کوچکترین انتقادی مسیر اهل قلم به زندان ختم میشد و در زندان نویسنده و شاعر با ساواک طرف بود؛ بنابراین باید بگویم که آزادی بیانی که امروز شاهد آن هستیم با آزادی بیان قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست.
ایبنا در این پرونده در گفتوگو با برخی از شاعران و نویسندگان نامآشنای حوزه کودک و نوجوان، نگاهی دارد به وضعیت و جایگاه شعر و داستان انقلاب در حوزه کودک و نوجوان و میزان استقبال مخاطبان از آثار این حوزه.
داستان مسجد کرامت، روایت فراز و فرود یک نهاد دینی نیست، بلکه روایت فراز و فرود یک جریان پویای دینی در انقلاب ایران است. در «مسجد رهبر» دوربین به سمت مردم عادی جامعه پایین آمده و سعی شده به حلقههای مفقوده و کمتر پرداخته شده در تاریخنگاری رسمی کشور پرداخته شود.
آیتالله مکارم شیرازی در مراسم رونمایی از دو جلد کتاب درباره فعالیتها و مبارزات انقلابی خود به روایت اسناد ساواک، گفت: این اسناد نشان از تقید ساواک به تعقیب افرادی مانند بنده داشته است.
مجید ملامحمدی، میگوید: بهتر است داستانها را بهگونهای بنویسیم که کودکان و نوجوانان در خلال داستان با وقایع، شخصیتها و رویدادهای مهم انقلاب آشنا شوند.