محمد عابدی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در یادداشتی به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) افق توحیدی در سیاست فاطمی (س) را در شئون مختلف صدیقه کبری مورد بررسی قرار داده است.
مصطفی سلیمانی، نویسنده، روانشناس و دانشآموخته فلسفه اخلاق، در یادداشتی، به تحلیل «توهین و مقابلهبهمثل» به مثابه یک معضل اخلاقی، و همچنین کنکاش در آرای موجود در این زمینه از منظر فقه و اخلاق پرداخته است.
ادبیات کودک جاذبهای بالا دارد و اگر نویسندهای هم در این حوزه صاحب اثر باشد و هم حوزههای دیگر، ممکن است سایر آثارش در سایه اهمیت و شهرت آثار کودک مورد غفلت قرار گیرند.
مرضیه محمدزاده، استاد دانشگاه و عاشوراپژوه و حسین قرایی، روزنامهنگار و فعال فرهنگی به بهانه انتشار گزیده غزل «زنده بادا عشق»، اثر رضا اسماعیلی یادداشتهای کوتاهی را به رشته تحریر درآوردهاند.
هفدهمین روز دیماه هر سال آراسته است به نام و یاد جهان پهلوانی که هنوز و تا همیشه در میان ماست و این خود گواه آن است که پهلوانان نمیمیرند. بر بال قلم نصرالله حدادی راهی میشویم به آن سالهای نه چندان دور و همراه میشویم با پهلوانان نامیرای این کهن بوموبر.
فلاطوری در سال 1968 یگانه کتابخانه شیعی را در سطح اروپا، در دانشگاه کلن آلمان بنیان نهاد. همچنین ایشان بنیانگذار آکادمی علوم اسلامی در آلمان است. کتابخانهای که نحوه ارسال کتاب از ایران از طریق زمینی با یک تریلی و رسیدن آن در یک عصر روز جمعه به دانشگاه (که دو روز بعد آن یعنی شنبه و یکشنبه تعطیل است) را میباید از زبان استاد فلاطوری میشنیدید.
فلاطوری برای تاسیس کتابخانه شیعه شناسی در آلمان، در سفری به ایران، بالغ بر۴۰۰۰ جلد کتاب از شهرهای مشهد، اصفهان و تهران گرد آورده و به آلمان منتقل میکند.
با ساختن آثار سینمایی مبتنی بر آثار ادبی معاصر نویسندگان ایرانی، هم به ثبت تصویری آفرینشهای تخیلی پرداخته میشود و هم کارهای سینمایی جذابی ارائه خواهد شد.
امروز 29 آذر سالروز درگذشت گلچین گیلانی شاعر نوپرداز ایرانی است که شعر «باز باران» او در کتابهای درسی کودکان دهه شصت خاطرهساز بود، میرشمس الدین فلاح هاشمی نویسنده، یادداشتی درباره او نوشته و در اختیار ایبنا قرار داده است.