پربيننده ترين مطالب
  نسخه تلکس
  اخبار در تلفن همراه
  خروجيهای RSS
  سايتهای ديگر
داخلی مصاحبه چاپ و نشر

مدیر انتشارات موسسه خانه‌کتاب خبر داد

  تنوع موضوعی در کتاب‌‌های منتشر‌ شده موسسه خانه‌کتاب

15 اسفند 1388 ساعت 9:30
ناصر میرزایی، مدیر انتشارات موسسه‌ خانه کتاب گفت: «خانه‌کتاب علاوه بر انتشار کتاب‌هایی در حوزه‌های مختلف، در بخش‌های دیگر نیز فعالیت انتشاراتی دارد که انتشار 9 ماهنامه تخصصی و کتاب‌هایی که در قالب گزارش جشنواره‌ای منتشر می‌شوند، نمونه‌ای از این گونه فعالیت‌ها به شمار می‌آیند.»/


به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)،میرزایی گفت: «انتشار کتاب هاي ماه در ابتدا برای جریان‌سازی در حوزه نقد بود که جای خالی آن به شدت احساس می‌شد و برای نخستین‌‌بار به شکل تخصصی و منحصر به فرد در خانه‌کتاب به چاپ رسیدند.» 

وی ادامه داد: «در واقع جای خالی چنین نشریاتی به وضوح احساس می‌شد. در ابتدا ضعف‌هایی چون عدم برنامه‌ریزی و چاپ نشدن به موقع آثار وجود داشت که در سال جاری توانستیم این ضعف‌ها را رفع کنیم. تمام کتاب‌های‌ماه‌ به موقع منتشر می‌شوند و شماره فروردین‌ماه سال بعد را هم‌اکنون آماده انتشار داریم.» 

میرزایی افزود: «این برنامه‌ها نشانگر این است که در سال جاری به روز‌رسانی را به شکل مطلوبی انجام داده‌ایم و از نظر کمی پیشرفت محسوسی داشته‌ایم.»
 
وی با اشاره به انتشار برگه نظر‌سنجی‌ها درباره کتاب‌های ماه موسسه خانه‌کتاب، گفت: «در این‌باره، نظرات مخاطبان را جویا شدیم و در نهایت براساس تحلیل این نظرات، امیدواریم که بتوانیم ضعف‌ها را برطرف کنیم.»
 
میرزایی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: «در گذشته، سیاست‌ خانه‌کتاب در حوزه انتشار کتاب این بود‌ که تنها به چاپ کتاب‌های مرجع نشر مبادرت کند. اما از سال گذشته سیاستگذاری‌ها به این سمت‌ رفت که چون کتاب‌های مرجع محدودند، بتوانیم زمینه‌ انتشار آثار دیگری را در سطح گسترده‌ای فراهم سازیم.»
 
وی همچنین گفت: بر این اساس، توانستیم سراغ بخش‌های دیگری چون کتاب‌شناسی، کتاب‌های ادبیات کودک، کتاب‌های تاریخی و ادبی و... برویم.
 
وی از انعقاد قراردادی با نهاد ریاست‌جمهوری برای انتشار 50 کتاب خبر داد و افزود: این کتاب‌ها مجموعه اسناد منتشر نشده کشورند. این مجموعه منحصر به فرد در دسترس مردم قرار خواهند گرفت و منبع خوبی برای پژوهشگران به شمار می‌آیند.
 
به گفته وی «تبار‌شناسی و بررسی عملکرد سازمان برنامه و بودجه‌ به روایت اسناد نخست‌وزیری» و «پهلویسم یا شبه‌مدرنیسم در ایران» از جمله این آثارند.
 
مدیر انتشارات موسسه خانه‌کتاب همچنین گفت: «علاوه بر این، با انجمن‌هایی که نیاز دارند کتاب چاپ کنند، مانند انجمن نویسندگان‌ کودک و نوجوان، تعامل داشته و کتاب‌هایی مانند یادنامه‌های بزرگان این حوزه‌ را از جمله کتاب‌های یادنامه «نادر‌ ابراهیمی» و کتاب «یادی از گل‌سرخ» یادنامه مرحوم محمود ابراهیمی الوند را منتشر کردیم.
 
میرزایی همچنین اظهار داشت: «در حوزه تاریخ، کتاب‌هایی چون «سویه‌های تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی»‌ و جلد دوم «قرارداد 1907» از جمله آثاری‌اند که در حوزه تاریخ منتشر شده‌اند.
 
وی با بیان این مطلب که در بخشی مستقل به نام «ایرانیان و قرآن» کتاب‌های حوزه قرآنی را منتشر کرده‌ایم‌، تصریح کرد: «در این حوزه حدود 50 کتاب چاپ خواهد شد که «زمخشری و تفسیر کشاف» و «قاریان قرآن» از جمله آثار منتشر شده در این حوزه اند. همچنین کتاب «ابوالفتوح‌ رازی» نیز در دست انتشار است.
 
وی با اشاره به کتاب‌هایی چون «پروین‌ اعتصامی»، «جلال‌آل‌احمد» و «شهود حسن» در بخش ادبی،‌ گفت: «کتاب‌های رودکی، دریچه نقد، مولانا، توتیای چشم‌(درباره مولانا) و چندین اثر دیگر نیز آماده انتشارند.»
 
میرزایی همچنین به انتشار کتابی چون «نام‌آوران» اشاره کرد و گفت: «این اثر دایره‌المعارفی درباره 200 نفر از مشاهیر و مفاخر کشورمان است.»‌
 
مدیر انتشارات موسسه خانه‌کتاب در پایان گفت: «در سال جاری موجودی کل کتاب‌های منتشر شده توسط مسوولان موسسه خانه‌کتاب بازنگری می‌شود تا اگر اثری تعدادش به صفر رسیده بود، دوباره منتشر شود. اگر نویسنده‌ای اثر خود را ارائه دهد و در چارچوب سیاست‌های انتشاراتی خانه‌کتاب باشد، از انتشار آن حمایت می‌شود؛ اما حمایت‌های موسسه خانه‌کتاب تنها به انتشار کتاب محدود نیست‌، بلکه برگزاري جایزه گام اول، اختصاص کارت‌های شارژ و الکترونیک، بیمه اهل‌قلم و... نیز از آن جمله‌اند.


کد مطلب : 63964
ارسال اين مطلب به دوستان دريافت فايل مطلب نسخه قابل چاپ
تنوع موضوعی در کتاب‌‌های منتشر‌ شده موسسه خانه‌کتاب
تايپ فارسیتايپ انگليسی
آدرس ايميل :
نظر شما :
نمايش آدرس ايميل