پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۶
یداله طارمی، شاعر شیرازی‌سرا چشم از جهان فروبست

یدالله طارمی شاعر بومی‌سرای شیرازی به دلیل بیماری و کهولت سن در شیراز درگذشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، یدالله طارمی شاعر شیرازی‌سرا عصر پنجشنبه 19 تیرماه 1399 پس از تحمل چند سال بیماری و کهولت سن در زادگاه خویش، شیراز چشم از جهان فروبست.
 
یدالله طارمی، شاعر بومی‌سرای شیرازی در سال ۱۳۱۱ در شهر شیراز متولد شد. او در دو دهه اخیر با سرودن اشعاری با لهجه شیرازی سه کتاب با عناوین «نسیم دلگشا»، «شمیم نسترن» و «بهار نارنج» را منتشر کرده است.
 
او تا سال ۱۳۷۳ حضور پررنگی در محافل و انجمن‌های شیراز داشت و آثارش در روزنامه‌ها و مجلات استانی و ملی منتشر می‌شد.
 
طارمی از سال ۱۳۷۳ تصمیم به سرودن اشعار فولکلور شیرازی در ادامه راه بیژن سمندر گرفت و تاکنون سه مجموعه شعر «نسیم دلگشا»، «شمیم نسترن» و «بهار نارنج» را با لهجه شیرازی به زیور طبع آراسته است.
 
انتشار مجموعه صوتی «بهار نارنج» با صدای این شاعر در فضای مجازی با استقبال کم‌نظیری مواجه شده و اشعار طارمی دهان به دهان می‌چرخد. در این مجموعه اشعاری سنتی با موضوع عاشقانه، با لهجه شیرازی به نظم درآمده ضمن آن که پس از هر شعر واژه‌های آن شرح داده شده است.
 
شعرهای گویشی یدالله طارمی به چاپ دوم رسیده و الگوی بسیاری از شاعران بومی سرا شده است. یداله طارمی همچنین مجموعه غزل‌های خود را در کتابی با عنوان «بانوی عشق» راهی بازار نشر کرده است.
 
در پی درگذشت این شاعر بومی‌سرا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پیامی این ضایعه را تسلیت گفت.
 
صابر سهرابی در این پیام در گذشت یدالله طارمی را به جامعه فرهنگی و به ویژه خانواده ایشان تسلیت گفت.
 
در این پیام آمده است: «هر گاه اشعار مرحوم یدالله طارمی و مجموعه صوتی «بهار نارنج» را با صدای این شاعر به گوش جان می‌شنویم و می‌خوانیم بر این باوریم که ادبیات و اندیشه ایشان دارای تاثیرات قابل توجهی در حوزه فرهنگ شیراز و فارس داشته و شناسنامه آشکاری از شهر و دیارش را با خود همراه دارد»
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با ابراز اندوه از فقدان این استاد نام آشنای شعر و ادب که در خانواده‌ای اصیل و سرشناس از اهالی شیراز چشم به جهان گشوده، گفت: آثار و فعالیت‌های فرهنگی او مایه بسی مباهات و افتخار است، چرا که عمر پربار خود را در راه خدمت به فرهنگ و ادب این سرزمین صرف کرد و الگوی بسیاری از شاعران بومی سرا شده است و در راه اشاعه زبان و ادب پارسی و به ویژه لهجه شیرازی گام‌های موثری برداشت.
 
سهرابی در پایان خاطرنشان کرد: جای خالی این ادیب فرزانه برای همیشه در شیراز و فارس احساس می‌شود و این ضایعه اسفناک را به بازماندگان آن ادیب، جامعه هنرمندان، شاعران، نویسندگان تسلیت عرض می‌دارم و از خدای متعال امیدوارم روحش را قرین آمرزش و آرامش ابدی نماید و بتوانیم در تمام لحظات داشته‌هایش را در پیش چشم مرور کنیم.
 
یادآور می‌شود، شنبه 28 شهریورماه 1394 در شب‌های «هنر و ادبیات» با عنوان «فخر فارس» بزرگداشت یدالله‌ طارمی شاعر فولکلور برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها