یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳
رایزنی برای تشکیل اتحادیه استانی چاپخانه‌داران/ پیگیری تجمیع اتحادیه چاپخانه‌داران و لیتوگرافان

احمد ابوالحسنی از رایزنی با مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برای تشکیل اتحادیه استانی چاپخانه‌داران تهران همچنین تجمیع و ادغام اتحادیه‌های لیتوگرافان و چاپخانه‌داران خبر داد.

احمد ابوالحسنی، رویس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به دیدار هفته گذشته هیات مدیره این اتحادیه با مدیران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران گفت: در این دیدار مسائل مختلفی مطرح شد که مهمترین آن‌ها استانی شدن اتحادیه چاپخانه‌داران تهران بود. این موضوع برای بسیاری از چاپخانه‌داران اهمیت دارد اما در طول سالیان مختلف به آن بی‌توجهی شده است.
 
وی افزود: اکنون بخش زیادی از چاپخانه‌ها به خارج تهران و در حاشیه این شهر رفته‌اند و به نا‌چار مجبور شده‌اند در اتحادیه‌های صنفی غیرمرتبط عضو شوند که هیچ ارتباطی با صنعت چاپ ندارند.
 
ابوالحسنی با ذکر مثالی در این زمینه توضیح داد: به عنوان مثال چاپخانه‌ای با ۲۵۰ کارگر و اپراتور اکنون زیرمجموعه اتحادیه عکاسان یک شهر است که کل کارگران این چاپخانه‌ بیشتر از اعضای اتحادیه عکاسان آن است و علاوه بر آن، خدمات صنفی مورد نیاز آن‌ها را نیز ارائه نمی‌دهد که با تشکیل اتحادیه استانی چاپخانه‌داران تهران بخش زیادی از مشکلات آن‌ها حل می‌شود.
 
وی با بیان اینکه صنعت چاپ نقشی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد و باید به آن توجه شود، عنوان کرد: همچنین برخی از چاپخانه‌‌ها در حاشیه شهر مشغول کار شده‌اند که اغلب آن‌ها بدون مجوز هستند و نظارتی بر فعالیت آن‌ها وجود ندارد که در این دیدار خواستار رسیدگی به وضعیت این واحدها نیز شدیم.
 
ابوالحسنی با اشاره به اینکه بخش زیادی از این چاپخانه‌ها فعالان چاپ دیجیتال هستند که هر کتاب و کالایی را بدون مجوز چاپ می‌کنند، گفت: بخش زیادی از کتاب‌های غیرارزشی و نامناسب با ارزش‌های نظام و جامعه از آنجایی که نظارتی بر چاپ دیجیتال نیست، به‌راحتی در این واحدها چاپ می‌شوند.
 
وی همچنین با طرح این موضوع که فعالان چاپ دیجیتال اکنون زیرمجموعه هیچ اتحادیه‌ای نیستند، ادامه داد: فعالیت‌ها و مسئولیت‌های چاپ دیجیتال به هیچ‌ اتحادیه‌ای واگذار نشده است و نه اتحادیه چاپخانه‌داران و نه لیتوگرافان اجازه واگذاری جواز کسب به چاپ دیجیتال ندارند.
 
به‌گفته ابوالحسنی، اگر شرایطی ایجاد شود که وضعیت چاپ دیجیتال از نظر قانونی مشخص شود و به دلیل قرابت و نزدیکی با صنعت چاپ به اتحادیه چاپخانه‌داران واگذار شود نظارت بر فعالیت واحدهای آن بهتر خواهد شد.
 
وی همچنین از ارائه پیشنهاد تجمیع و ادغام دو اتحادیه چاپخانه‌داران و لیتوگرافان خبر داد و گفت: در بسیاری از شهرهای کشور فعالان این دو اتحادیه به‌صورت یکجا و در یک اتحادیه در کنار هم هستند و اگر شرایطی ایجاد شود که این دو اتحادیه هم در تهران ادغام شود، روند رسیدگی به فعالیت‌های این دو بخش سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد.
 
ابوالحسنی با بیان اینکه تجمیع فعالیت‌های مختلف چاپی در اتحادیه چاپخانه‌داران یک ضرورت برای پیگیری حقوق فعالان بخش‌های مختلف این صنعت است، یادآور شد: اگر اتحادیه لیتوگرافان و فعالان چاپ دیجیتال به اتحادیه چاپخانه‌داران تهران بپیوندند، می‌توانیم در قالب یکپارچه و سراسری مطالبات و خواسته‌های صنف صنعت چاپ را از نهادهای مختلف پیگیری کنیم.
                                                                                                                                            
وی تاکید کرد: در این دیدار، احد جاودانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران قول مساعد داد که استانی شدن اتحادیه چاپخانه‌داران تهران همچنین بحث تجمیع اتحادیه لیتوگرافان و چاپخانه‌داران را پیگیری و نتیجه را به ما اعلام کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها