دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱
خانه موزه م.امید بالاخره افتتاح می‌شود

علیرضا آقائی، 29 مرداد‌ماه را زمان قطعی افتتاح خانه موزه اخوان اعلام کرد و گفت: پویش مجازی # خانه_شعر_امید ایجاد و از مردم دعوت شده تا از27 تا 29 مرداد‌‌ماه اشعار اخوان ثالث را به شکل متن و یا ویدئو در فضای مجازی منتشر کنند.

علیرضا آقائی، مدیر‌عامل شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، درباره افتتاح خانه موزه مهدی اخوان ثالث، بیان کرد: خانه موزه مهدی اخوان‌ثالث 29 مرداد‌ماه، به‌طور رسمی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی افتتاح می‌شود. با توجه به دستور‌العمل‌های ستاد مقابله با کرونا مبنی بر ممنوعیت برگزاری همایش و تشکیل تجمعات این مراسم بسیار ساده و با حضور چند تن از مقامات مدیریت شهری پایتخت برگزار خواهد شد.  
 
وی با اشاره به بهره‌گیری دست‌اندرکاران از ظرفیت‌های فضای مجازی برای جریان‌سازی خبری مراسم افتتاح خانه موزه اخوان، افزود: با توجه به محدودیت‌هایی که شیوع ویروس کرونا ایجاد کرده است تلاش شده از ظرفیت‌های فضای مجازی نیز استفاده کنیم بنابراین پویش مجازی #خانه_شعر_امید ایجاد و از مردم دعوت شده تا از27 تا 29 مرداد‌‌ماه اشعار اخوان ثالث را به شکل متن و یا ویدئو در فضای مجازی منتشر کنند.        
 
آقائی درباره مهمانان مراسم افتتاح خانه موزه اخوان گفت: از شهردار تهران، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری پایتخت و اعضای کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران همچنین چند تن از اصحاب قلم از‌جمله محمود دولت‌آبادی و جواد مجابی برای حضور در این مراسم  دعوت شده‌اند. تورج فرهادی، شهردار منطقه 6؛  فاطمه راکعی، مدیرعامل انجمن شاعران ایران؛ محمد‌مهدی رضازاده، رئیس خانه شعر و ادبیات و عباس سجادی از دیگر مهمانان این مراسم هستند.    
 
مدیر‌عامل شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به جریان بازسازی تا افتتاح خانه موزه اخوان بیان کرد: از آغاز طرح بازسازی خانه موزه اخوان به جزئیات و ویژگی‌های منزل در زمان حیات مهدی اخوان ثالث بسیار توجه شد و تلاش کردیم تا الحاقیه‌ای در جریان بازسازی اعمال نشود. نصب طرح‌های مفهومی را که پیش‌تر نیز تجربه آ‌ن‌را نیز داشتیم در این خانه موزه پیگیری نکردیم و تلاش کردیم براساس ساده‌زیستی ‌اخوان به جریان بازسازی نگاه کنیم.
 
آقائی ادامه داد: تلاش کردیم تفکر و ماهیت شاعرانگی این شاعر معاصر را در طراحی خانه موزه منعکس کنیم. خانواده مهدی اخوان ثالث، به‌ویژه مزدک اخوان ثالث با اهداء لوازم پدر و همچنین علی دهباشی، مدیرمسئول مجله بخارا، در به نتیجه رسیدن این طرح کمک شایانی کردند.


بازسازی خانه مهدی اخوان ثالث و اجرای طرج تبدیل آن به خانه موزه از تابستان سال گذشته به همت شرکت توسعه فضای‌های فرهنگی شهرداری تهران آغاز شد. 

منزل اخوان ثالث در خیابان دکتر فاطمی، خیابان ششم، کوچه خجسته، پلاک ۳۱ واقع شده‌ و سال 1382 با شماره ۱۰۴۰۴  به ثبت ملی رسیده‌است.   
پش‌تر قرار بود این خانه موزه همزمان با 14 تیر‌ماه روز قلم و در ادامه در یکی از روز‌های هفته ولایت افتتاح شود؛ اما هر دو این تاریخ‌ها به دلیل مشکل شیوع کرونا و همچنین قرمز شدن وضعیت تهران به دلیل افزایش مبتلایان به کرونا به تعویق افتاد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط