سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵
شیرینی‌های تبریزی؛ به مذاق داوران گورمند خوش آمد

کتاب «شناسنامه غذاها و شیرینی‌های محلی استان آذرباییجان شرقی» تنها یک کتاب آشپزی نیست، چراکه فضای طراحی شده در کتاب به‌گونه‌ای است که یاد‌آور دوران‌های گذشته است و به نوعی می‌توان از آن به عنوان یک اثر تاریخی هم یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مریم احباب، مدرس صنایع غذایی آموزش فنی و حرفه‌ای و مولف کتاب‌های آشپزی در جایزه جهانی گورمند موفق به کسب رتبه سوم در رده جاده ابریشم شد. وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره اثرش با عنوان «شناسنامه غذاها و شیرینی‌های محلی استان آذرباییجان شرقی» که مورد توجه داوران این جایزه بین‌المللی گورمند قرار گرفته است، گفت: این کتاب حاصل سال‌ها فعالیت من در تهیه شیرینی‌های محلی استان آذرباییجان شرقی است. یکی از دلایلی که باعث شد تا به تدوین چینین کتابی بپردازم درخواست گردشگران از دستور پخت شیرینی‌های محلی بود.
 

 
وی افزود: هدف اصلی من احیای سنت و فرهنگ ایران به ویژه آداب و رسوم استان آذرباییجان شرقی بود. لازم به ذکر است که بسیاری از غذاها و شیرینی‌های استان تیریز ریشه بسیار قدیمی دارند و لازم بود تا در یک کتاب به صورت مدون گرداوری شود.
 
گفتنی است در این اثر اطلاعاتی هم درباره ظروف قدیمی و سنتی ویژه استان آذرباییجان شرقی درج شده است و مخاطبان می‌توانند علاوه بر یادگیری شیرینی‌ها شناخت کاملی از آثار هنری و صنایع دستی که مربوط به ظرف‌ها می‌شود، پیدا کنند.
 
احباب با اشاره به این امر که این اثر تنها یک کتاب آشپزی نیست، عنوان کرد: همانگونه که از عنوان اصلی کتاب هم می‌توان فهمید این اثر به نوعی دانشنامه است. برای مثال در این اثر اطلاعاتی درباره کره‌های محلی استان یا محصولات کشاورزی در ابتدای کتاب توضیحاتی ارائه شده است.
 
وی با اشاره به دستورالعمل‌های غذایی (رسپی‌ها) در کتابش گفت: با توجه به اینکه سال‌ها سابقه تدریس آشپزی در فضای فنی‌حرفه‌ای را دارم و علاقه هم‌استانی‌هایم به مواد غذایی شیرینی که عامل اصلی آن شرایط طبیعی و اقلیمی است؛ تلاش کردم در میزان دستورالعمل‌ها نهایت دقت را به خرج دهم تا هر فردی بتواند به تنهایی و بدون آموزش دست به تهیه این شیرینی‌ها بزند.
 
وی گفت: پیش از این اثر کتابی استاندارد در زمینه غذاهای محلی استان آذرباییجان تالیف کرده بودم همچنین کتاب‌هایی چون؛ استاندارد شیرینی‌های سنتی آذرباییجان شرقی، استاندارد حلوای این استان که این آثار در سایت رسمی فنی‌حرفه‌ای هم وجود دارد.
 
گفتنی است، کتاب «شناسنامه غذاها و شیرینی‌های محلی استان آذرباییجان شرقی» ابتدا در سال 2019 در رده محلی به عنوان بهترین کتاب در همین جایزه انتخاب شده بود و در سال جاری میلادی در رده جاده ابریشم هم موفق به کسب رتبه سوم شد.  
 

 
به گفته احباب فضای طراحی شده در کتاب به‌گونه‌ای است که یاد‌آور دوران‌های گذشته است و به نوعی می‌توان از آن به عنوان یک اثر تاریخی هم یاد کرد. داوران گورمند از این نوع ایده‌پردازی بسیار استقبال کرده بودند. در کل 368 عنوان کتاب برای دبیخانه این جایزه ارسال شده بود.
 
وی گفت: فرآیند عکاسی در این اثر متنوع بوده است برخی در موزه‌ها و برخی در فضاهای تاریخی و خانه‌های قدیمی استان صورت گرفته است. همچینن اغلب شیرینی‌ها مربوط به دوران قاجار به بعد است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها