دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴
نوازنده نیشابوری «ترانه‌های هزار دستان» را کتاب کرد

به‌همت یک نقاش و نوازنده سه‌تار در نیشابور، بیش از 641 ترانه در هفت دستگاه و پنج آواز ایرانی، در مجموعه دوجلدی «ترانه‌های هزار دستان» گردآوری شده است.

سعید بابایی، هنرمند نیشابوری و گردآورنده این کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، با بیان اینکه «ترانه‌های هزاردستان» عنوان مجموعه‌ای برای عاشقان و دوستداران موسیقی است، گفت: هدف از گردآوری و انتشار این مجموعه تلاش برای حفظ موسیقی اصیل و فاخر ایرانی بوده است.

بابایی با اشاره به رشد افسارگسیخته موسیقی‌های ناهنجار در جامعه امروز افزود: به‌عنوان دغدغه شخصی در این مجموعه سعی شده است موسیقی‌های اصیل ایرانی شناسایی و گردآوری شود. در همین راستا به همراه یکی دیگر از همکاران، خانم پروین رضوی، استاد آواز بانوان در مشهد، به فکر دسته‌بندی ترانه‌های اصیل ایرانی که تقریبا در سطح کشور تاکنون مورد مشابهی ندارد، افتادیم.

وی با بیان اینکه در موسیقی سنتی کشور از بنان تا شجریان افرادی زیادی بوده‌اند که در دستگاه‌های مختلف آواز خوانده‌اند، گفت: تشخیص اینکه هر یک از آواز‌های خوانندگان در کدامیک از دستگاه‌های پنج‌گانه خوانده شده است، موضوعی پراهمیت برای هنرجویان، اساتید موسیقی و نوازندگان است که حتی با جستجو در اینترنت نیز با این مشکل مواجه هستیم که برای بسیاری قطعه‌ها دستگاه اشتباهی نامگذاری شده است.

این هنرمند نیشابوری یادآوری کرد: برای تهیه این مجموعه طی یک سال و نیم به همه آواز‌ها دقیق گوش دادیم و نهایتا مجموعه‌ای را ارائه کردیم که در آن اکثر آواز‌های نام‌آشنای سنتی به‌ترتیب دستگاه آن دسته‌بندی شده است.

بابایی افزود: مجموعه دوجلدی «ترانه‌های هزاردستان» شامل هفت دستگاه و پنج آواز ایرانی است که بیش از 641 ترانه در این دسته‌بندی‌ها گنجانده شده و توسط انتشارات کتاب یار مهربان به چاپ رسیده است. تعداد تکرار نغمات هر ترانه با عددهایی مشخص شده‌اند و تعداد صفحات دوجلدی 704 صفحه است و این ترانه‌ها با ذکر آهنگساز، شاعر، خواننده و ذکر نمایه آهنگساز برای مخاطبین و خوانندگان قید شده است.
 

 
وی با بیان اینکه جلد اول این مجموعه شامل دستگاه شور، آواز بیات ترک، آواز ابوعطا، آواز دشتی و دستگاه ماهور و جلد دوم شامل دستگاه همایون، آواز بیات اصفهان، دستگاه سه‌گاه، دستگاه چهارگاه، دستگاه نوا و دستگاه راست پنجگاه است، گفت: این کتاب برای همه دوستدران موسیقی اعم از نوازندگان، خوانندگان، استادان آواز بسیار مفید و برای همه مردم قابل استفاده است.

به گفته این هنرمند نیشابوری، دریافت و خرید این مجموعه از طریق نشانی تلگرامی @taranehezardastan  امکان‌پذیر است.

سعید بابایی نقاش و نوازنده سه تار نیشابوری، سال‌ها است با دغدغه حفظ موسیقی اصیل کشورمان فعالیت می‌کند. او از سال 62 یادگیری سه‌تار را آغاز کرده است و امروز یکی از اعضای فعال انجمن موسیقی مشهد به شمار می‌رود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها