چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰
کتابخوانی پس از کرونا شکل تازه‌ای به‌خود خواهد گرفت

منجزی گفت: کلاس‌های داستان‌نویسی از راه دور، مسابقات کتابخوانی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی و ... از اقدامات باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان است که نشان می‌دهد کتاب از اعضای جام باشگاه‌ها جدا نشود.

فرمهر منجزی، دبیر چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره اقدامات و راهکارهای موجود برای ادامه روند فعالیت‌های باشگاه‌های کتابخوانی گفت: تمام جامعه از شیوع ویروس کرونا در جامعه غافل‌گیر شده‌است و کسی در ابتدا فکر نمی‌کرد که این ویروس آنقدر جدی باشد و همه کسب و کارها را با اختلال مواجه کند. در ابتدا مردم در شوک این اتفاق بودند اما بعدها با این بحران نسبتا کنار آمدند تا بتوانند از این فرصت بهره‌مند شوند.
 
وی افزود: دبیرخانه جام باشگاه‌های کتابخوانی راهکار خاصی برای اعضای جام ارائه نکردیم؛ به‌این دلیل که هر منطقه‌ای با شرایط متفاوتی مواجه است اما مربیان و تسهیل‌گران باشگاه‌ها، راهکار‌هایی برای ارتباط با کودکان و تداوم کتابخوانی پیدا کردند و مسابقاتی چون نامه‌نوشتن و کرونانویسی نیز برگزار شده است.
 
منجزی بیان کرد: مربیان باشگاه‌ها می‌گویند که استقبال بچه‌ها از راه‌دور با استقاده از شبکه‌های مجازی و ارتباط گرفتن با یکدیگر بسیار خوب بوده است. آن‌ها با استفاده از شبکه‌های مجازی، کتاب می‌خوانند، درباره کتاب گفت‌وگو می‌کنند و نظراتشان را به اشتراک می‌گذارند.
 
دبیر چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی عنوان کرد: کلاس‌های داستان‌نویسی از راه دور، مسابقات کتابخوانی که بسیار مورد توجه و استقبال کودکان و نوجوانان قرار گرفته و تا 12 اردیبهشت ادامه خواهد داشت، نشان می‌دهد که کتاب از اعضای جام باشگاه‌ها جدا نشده‌است.
 
وی ادامه داد: کرونا و قرنطینه، فرصت خوبی برای کودکان و نوجوان است که مطالعه کنند؛ چراکه زمان خود را با خانواده در خانه‌ سپری می‌کنند، می‌توانند کتاب بخوانند، درباره کتاب‌ها اظهارنظر کنند، به یکدیگر کتاب معرفی کنند و این فرصت خوبی برای پررنگ شدن نقش کتاب در زندگی مردم است.
 
منجزی خاطرنشان کرد: به‌نظر می‌رسد که فعالیت‌های چندساله جام باشگاه‌های کتابخوانی، پایتخت کتاب ایران، مروجان کتابخوانی و... کتاب را بیشتر در زندگی مردم و بچه‌ها نهادینه کرده‌است و حالا که در شرایط ویژه‌ای به‌سر می‌بریم، کتاب، تاثیرگذاری خودش را بیشتر نشان می‌دهد.
 
دبیر چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان با بیان اینکه امروزه کتاب در زندگی مردم جایگاه خودش را پیدا کرده‌است، گفت: در این شرایط نیز بسیاری از کتاب‌فروشان و ناشران از راه دور اقدام به فروش کتاب کرده‌اند و برخی از پلتفرم‌ها نیز کتاب‌های الکترونیک و صوتی را در اختیار علاقه‌مندان قرارداده‌است تا مورد استفاده قرار بگیرد. به‌نظر می‌رسد که با توجه به اقدامات انجام شده، شاهد این هستیم که در بسیاری از روستاها و شهرها کتابخانه‌های صوتی ایجاد می‌کنند.
 
وی افزود: از نظر من، کرونا سوای مشکلات اقتصادی که به‌بار آورده‌است، فرصتی برای فکر کردن و شکوفاشدن خلاقیت‌ها در تمامی زمینه‌های فرهنگی و هنری بوده‌است.
 
منجزی با اشاره به تالیف کتاب‌های مرتبط با کرونا درباره کودکان و نوجوانان گفت: کتاب‌هایی که در این زمینه برای اطلاع‌رسانی کودکان و نوجوانان نوشته‌شد، بسیار مورد استقبال قرار گرفت، کودکان درباره آن نقاشی کشیدند، داستان نوشتند و به‌نظر می‌رسد که این بحران جنبه‌های مثبتی نیز داشت و مردم را به تفکر واداشت تا اینکه در آینده چه‌کار می‌توانند بکنند.
 
دبیر چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در پایان بیان کرد: در دوران پس از کرونا سبک زندگی مردم و حتی شکل کتابخوانی، جمع‌خوانی‌ها تغییر می‌کند و ارتباط‌های از راه دور می‌تواند چه‌اندازه موثر باشد و چطور می‌توان از آن‌ها در زندگی بهره‌مند شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها