یکشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
شیراز امروز یکی از قطب‌های ادبیات کودک در کشور است

ششمین ویژه برنامه ملی «از تبار قلم» با تجلیل از نویسندگان و اهالی قلم چهار استان به میزبانی شیراز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، در هفته دوم ویژه برنامه ملی گرامیداشت روز قلم که به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در حال برگزاری است، ششمین نشست «از تبار قلم» با تجلیل از نویسندگان چهار استان فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری به میزبانی شهر شیراز و با حضور مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد برگزار شد.
 
معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این نشست با بیان اینکه در حوزه برنامه‌های ترویجی مجموعه اقدامات گسترده‌ای در کتابخانه‌های عمومی در حال انجام است، گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تلاش کرد در ایام شیوع بیماری کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، توقفی در برنامه‌ها ایجاد نشود و فعالیت‌های ترویجی خود را با  شدت بیشتر از قبل پی‌گیری کرده است.
 
مهدی رمضانی اضافه کرد: یکی از فعالیت‌هایی که هم‌زمان با شیوع بیماری کرونا شکل گرفت، تشکیل محافل ادبی نهاد، استفاده از ظرفیت‌های این محافل است و واگذاری برخی از فعالیت‌های ترویجی نهاد به این محافل ادبی است.
 
وی به هم‌افزایی استان‌ها در برگزاری ویژه‌برنامه از تبار قلم اشاره کرد و گفت: در برگزاری برنامه «از تبار قلم» هر روز چهار استان مشارکت دارند و این ظرفیت در کل کشور به اشتراک گذاشته می‌شود. امروز شرایطی فراهم شده تا عدالت فرهنگی در کشور به وجود آید و امیدوارم شاهد توسعه و گسترش آن باشیم.
 
معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، تاکید کرد: در برنامه «از تبار قلم» امکان تقدیر از تمامی مفاخر در استان‌ها فراهم نبود که انشاءالله در برنامه‌های آینده از شایستگان در این حوزه قدردانی می‌شود.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در ابتدای این نشست با بیان اینکه نهاد در سالیان اخیر برنامه‌های خوبی برای گروه‌های مختلف اجرا کرده است، گفت: سلسله برنامه‌هایی از سوی کتابخانه‌های عمومی برای تجلیل از نویسندگان و صاحبان قلم برگزار شده که ویژه برنامه «از تبار قلم» نیز از همین برنامه‌ها است.
 
روح‌الله منوچهری، اضافه کرد: ارتباط با نویسندگان، شاعران و صاحبان قلم و مفاخر برای پیشبُرد اهداف کتابخانه‌ها موثر است. برگزاری چنین برنامه‌هایی به ایجاد ارتباط بیشتر این دو حوزه منجر می‌شود. امیدواریم برنامه «از تبار قلم» در سطح کشور نمونه‌ای برای توجه بیشتر به اهالی قلم به ویژه در استان‌ها باشد.
 
الهام مزارعی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه ۱۷ سال است به صورت تخصصی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان فعالیت دارد، گفت: تمامی آثار من در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نیست و تالیفاتی در حوزه داستان بزرگسال دارم؛ اما شیرینی کار کردن با کودکان و دنیای کودکانه من را در مسیر تخصصی ادبیات کودک و نوجوان قرار داده است.
 
این نویسنده شیرازی، اضافه کرد: پیش از ادبیات کودک و نوجوان به فعالیت‌های اجرایی در زمینه ادبیات کودک معتقد هستم و لازم است که با فعالیت‌های اجرایی توجه عموم مردم را به سوی ادبیات کودک و نوجوان و اهمیت آن جلب کنیم. کودکان قشر مهمی هستند و با توجه به حساسیت این گروه باید در حوزه تقویت ادبیات کودکان و نوجوانان تلاش بیشتری شود.
 
این نویسنده به فعالیت‌های گروه «انگشت جادویی» اشاره و اضافه کرد: «انجمن انگشت جادویی» با موضوع تخصصی کودک و نوجوان در فارس با همراهی ۹ بانوی نویسنده تشکیل شد. این انجمن تاکنون جشنواره‌های مختلفی را برگزار کرده و در سطح ملی اقداماتی انجام داده است.
 
مزارعی اضافه کرد: خوشبختانه ادبیات کودک و نوجوان در استان فارس جایگاه خود را پیدا کرده است و شیراز یکی از قطب‌های ادبیات کودک در کشور است.
 
یادآور می‌شود: در ادامه این نشست از خدمات الهام مزارعی،، نویسنده استان فارس، الله‌بخش آذرپیوند، صاحب قلم استان کهگیلویه و بویراحمد، عبدالکریم مشایخی، نویسنده بوشهری و قاسم فتاحی از نویسندگان استان چهارمحال و بختیاری با اهدای لوح سپاس از سوی علی‌رضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور قدردانی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها