شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶
مولف زنجانی 18 هزار جلد کتاب ازجمله 100 نسخه خطی 500 ساله را وقف کرد

یک مولف خیراندیش زنجانی 18 هزار جلد کتاب ازجمله 100 نسخه خطی 500 ساله را برای استفاده اهالی تحقیق و پژوهش اعم از طلاب و دانشجویان، وقف کتابخانه مدرسه علمیه سطح عالی سید زنجان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان، وقف در بسیاری از روایات اسلامی به «صدقه جاریه» تعبیر شده است و ائمه معصوم (ع) نیز تاکید بسیاری بر انجام این سنت حسنه داشته‌اند؛ به طوری که در روایتِ نقل شده از امام صادق (ع) در زمینه ماندگاری اعمال دقیقا بر صدقه جاریه (وقف) اشاره شده است.

با توجه به عقبه وقف در کشور، قدمت برخی از موقوفات به بیش از 800 سال می‌رسد. در استان زنجان نیز موقوفات بسیاری وجود دارد که در هرکدام از آنها به نیات خاصی هبه شده است. وقف کاروانسرا، موقوفه مرحوم یوسف هوشمند برای درمان بیماران، وقف برای ساخت مسجد، موقوفه بودن زمین‌های شهر قیدار از جمله موقوفات جالبی است که در استان زنجان وجود دارد.

اما در این بین یکی از واقفین خیراندیش زنجانی 18 هزار جلد کتاب را برای کتابخانه مدرسه علمیه سطح عالی سید زنجان وقف کرده که شامل موضوعاتی از قبیل فقه، اصول، تاریخ، ادبیات است.

این در حالی است که بیش از 100 جلد از کتاب‌های وقف شده ازسوی این واقف نیک‌اندیش، نسخه خطی هستند که هر کدام دارای قدمت بیش از 500 سال بوده و حدود 200 جلد نیز چاپ سنگی است.

واقف این کتاب‌ها درباره نیت اهدای این کتاب‌ها به خبرنگار ایبنا گفت: هدف بنده از وقف این کتاب‌ها، این بود که صدقه جاریه و باقیات الصالحاتی برای آخرت باشد.

این واقف فرهنگی وقف را صدقه جاریه عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بنده اهل تألیف و پژوهش هستم؛ به همین خاطر خواستم، کتاب‌های ارزشمندم در اختیار فرهنگ ‌دوستان و مولفان دیگر نیز قرار گیرد.

سیدمرتضی بنی‌هاشم با بیان اینکه یکی از اهداف بنده از این وقف استفاده اهالی تحقیق و پژوهش از این کتاب‌هاست، تأکید کرد: یکی از شروط بنده در وقف این کتاب‌ها ایجاد امکان دسترسی اهالی تحقیق و پژوهش اعم از طلاب و دانشجویان به آن‌ها بوده است.

وی با اشاره به اینکه کتاب‌های وقف شده شامل 18 هزار جلد است، گفت: کتاب‌های وقف شده اکثرا کتاب‌های مرجع هستند و خوشبختانه مورد استقبال اهالی علم و تحقیق هم واقع شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان نیز در همین باره به خبرنگار ایبنا در زنجان گفت: در استان زنجان 2800 موقوفه وجود دارد که در حوزه‌های مختلف وقف شده است.

حجت‌الاسلام مختار کرمی با اشاره به اینکه تلاش اوقاف ایجاد وقف جدید در بخش‌های مختلف بوده است، افزود: طبق آمار بیشتر وقف‌های صورت گرفته در استان زنجان در حوزه کمک به نیازمندان، در بحث زمین و ائمه اطهار و بهداشتی بوده است و با توجه به شیوع کرونا هم، وقف درمانی در استان در سال جاری افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه به وقف مشارکتی در استان زنجان اشاره کرد و گفت: در این طرح خیران می‌توانند با تکمیل فرم وقف نامه و با پرداخت 7000 تومان به ازای یک جلد کلام الله مجید به عنوان واقف نام خود را جاودانه کنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان افزود: طرح ملی وقف مشارکتی قرآن کریم یکی از طرح‌هایی است که همزمان با ماه مبارک رمضان با هدف چاپ، نشر و توزیع قرآن در مناطق محروم، مساجد و زندان‌ها اجرا می‌شود و تاکنون هم به خوبی اجرا شده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موقوفاتی نیز در که در حوزه کتاب وجود داشته است، وقف 18 هزار جلد کتاب برای مدرسه علمیه سید بوده است. واقف این کتاب‌ها، خودش مولف است و کتاب‌های وقف شده توسط وی شامل اصول، تاریخ، ادبیات و کتاب‌های مرجع و ارزشمند است.

کرمی با اشاره به اینکه آثار علمی و کتاب‌های متعددی در کتابخانه‌ها وجود دارند که منشا آنها وقف و منابع وقفی است، اضافه کرد: وقف کتاب ماندگار است، چراکه علاوه بر افزایش سرانه مطالعه ممکن است مطالعه کتاب، زندگی و سرنوشت یک شخص را هم تغییر دهد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه وقف کتاب در فرهنگ دینی و ملی ما سابقه دیرینه‌ای دارد، ادامه داد: هر فردی با وقف یک جلد کتاب می‌تواند اسم خود را به عنوان واقف ثبت کند و آثار و برکات وقف را برای خود همراه داشته باشد.

وی گفت: هر کسی با وقف یک جلد کتاب می‌تواند واقف شود و در این سنت حسنه رسول‌‌الله، که آثار و برکات فراوانی برای آن نقل کرده‌اند، از نعمت و حیات جاودانه‌ای که با وقف شکل می‌گیرد بهره‌مند شود.

کرمی با اشاره به اینکه تعداد موقوفات قرآنی در استان زنجان اندک است از رسانه‌ها، مبلغان، خیران و سایر اقشار تأثیرگذار درخواست کرد: مردم را به ایجاد وقف‌های جدید در حوزه‌های قرآنی تشویق کنند، چراکه قرآن سرلوحه زندگی است و توسعه فعالیت‌های قرآنی جامعه را از ابتلا به آسیب‌های اجتماعی مصون می‌دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه با بیان اینکه قانون به اوقاف اجازه نصب امین برای موقوفات را داده است و وجود مباشر و امین برای موقوفات سبب بهره‌وری بیشتر موقوفات می‌شود، گفت: همچنین این امکان فراهم شده است که واقفان خود تولیت موقوفه را عهده‌دار شوند، از همین رو از خیرین در این حوزه می‌خواهیم در این بخش مشارکت بیشتری داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها