در آئین نکوداشتی که برای رضا بابایی در قم برگزار شد، وی با تأکید بر اینکه صدای مردم بودن بالاترین امتیاز و مرتبه است، گفت: آرزو داشتم صدای مردم را به گوش تعدادی کر و لال برسانم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در آئین نکوداشت رضا بابایی نویسنده و فعال فرهنگی تحت عنوان «فرزند قلم» که شامگاه پنجشنبه سوم بهمنماه در محل مجتمع ناشران این استان برگزار شد، به بخشی از یک دلنوشته این نویسنده مبنی بر اینکه «اگر بپرسند وصیت تو چیست، میگویم بخوانید، بخوانید و بخوانید»، تصریح کرد: درد ما بهواقع همین نخواندن است؛ کتاب تنها گنج دنیاست.
وی ادامه داد: فرهنگ ما مدیون مردان بزرگ و مهربانی همچون استاد بابایی است؛ استادی که سالها عمر خود را در راستای فرهنگ صرف کرد و آثار متعددش ما را با فضای کتاب و مطالعه آشنا کرد، امری که جای خالی آن مصیبت امروز ماست.
حسینی کاشانی با ابراز امیدواری نسبت به پاسداشت زحمات فعالان فرهنگی این سرزمین، گفت: فرهنگ ما به زحمات افرادی چون بابایی مدیون است. آنچه میماند کتاب است و امیدوارم همگی بتوانیم اثری از خود به یادگار بگذاریم.
در بخش دیگری از این آیین ابوالفضل طریقهدار شاعر، نویسنده و پژوهشگر، شعری در وصف رضا بابایی سرود و به صفاتی همچون آزادگی، مهربانی، رواداری، مردم دوستی، عشق به مثنوی، درویش مسلکی، مهر و آزادی او اشاره کرد و گفت: یکی از کارها و ثمرات فعالیت استاد بابایی تلاش برای جلوگیری از تکصدایی و رواج چندصدایی بود.
نثر خوانی خانم رضوانی و شعر خوانی روشن سلیمانی از شاعران برتر استان از دیگر برنامههای این نشست بود.
محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی رضا بابایی را انسانی پرتلاش و با اخلاص معرفی کرد و گفت: استاد بابایی مسیر ترقی را طی کرد و سالها با آموختن و نوشتن به چهرهای آشنا تبدیل شد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: فروتنی، میل به گمنامی، بلندهمتی، علاقه به رشد و توسعه ایران از جمله خصوصیات بابایی است که در طول سالها تغییر نکرد.
جوادی یادآور شد: علاقه به زبان فارسی که نماد فرهنگ ایران است در جان رضا بابایی چنان نفوذ کرده است که نمیتوان او را بدون زبان فارسی تصور کرد.
این مقام مسئول گفت: بابایی تلاش کرده است با دستآویز قرار دادن ایمان از گزند هوس دور بماند و دچار غفلت و فراموشی از حقیقت نشود.
علی حیدری نویسنده و استاد دانشگاه نییز در بخش دیگری از این برنامه غرقه بودن رضا بابایی در دکان وحدت را از ویژگیهای بارز این مولف نویسنده برشمرد و گفت: مثنویدانی و مثنویشناسی و غرقه بودن ایشان در این بحر و در دکان وحدت از جمله ویژگیهای استاد بابایی است.
وی اضافه کرد: ما شما را سالها حامی کسانی میشناختیم که ادبیات آنها را جلا میداده است. ما شما را با حافظ شناختیم و تا امروز که محضرتان را درک میکنیم شما را با سنایی، مولوی، عطار و بزرگان ادب فارسی میشناسیم.
حیدری تاکید کرد: استاد بابایی در عرصه ادبیات نه تنها نخل بودهاند بلکه سرو نیز بودهاند، سروی که در مقابل جلوههای فریبنده روزگار سر فرود نیاورد و به همین دلیلی امروز سرافراز است.
در پایان این برنامه هم رضا بابایی، نویسنده و فعال فرهنگی در سخنان کوتاهی گفت: از دوستانی که در این برنامه سخنرانی کردند به ویژه آقای جوادی که من حتی استعداد شاگردی ایشان را نداشتم، و از پیام جناب سیدعباس صالحی، دوست مهربانم قدردانی میکنم.
بابایی اضافه کرد: در این مدت که بیمار بودم، آن قدر محبت و بزرگواری دیدم که بهاندازه چند دهه انرژی دارم اما توان ابراز آن را ندارم.
وی با تأکید بر اینکه صدای مردم بودن بالاترین امتیاز و مرتبه است، اظهار کرد: تنها آرزوی من این بود که صدای مردم را به گوش تعدادی کر و لال برسانم اما نتوانستم.
در پایان آئین نکوداشت، رضا بابایی لوح تقدیر به همراه هدایایی از سوی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه، آیت الله ریشهری رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، بهرام سرمست استاندار قم، سقائیاننژاد شهردار قم، بنیاد نخبگان قم، ادارهکل کتابخانههای عمومی و انجمن قلم حوزه به پاس سالها تلاش و دغدغهمندی دینی و فرهنگی و سیر و سلوک علمی و ادبی به ایشان اهدا شد.