چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
سردبیر یکان

استاد عبدالحسین مصحفی، دبیر نام‌آشنای ریاضی و سردبیر یکان، مجله‌ای که در آن سال‌ها کمک بزرگی به تحول و گسترش آموزش ریاضی در ایران کرده بود و هنوز هم خاطرات آن باقی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
تصمیم دبیر ریاضی قابل‌درک بود چون می‌دانست دانش‌آموزان و دانشجویان در کنار کتاب‌های درسی نیازمند مجله‌ای هستند تا مطالب تکمیلی و پیرامونی را از آن بیاموزند. او اعتقاد به پویایی مجله داشت و می‌گفت مجله امکان گفت‌وگوی دوطرفه را فراهم می‌کند.

بدین‌ترتیب نخستین شماره از مجله ریاضی یکان در بهمن‌ماه ۱۳۴۲ منتشر شد، مجله‌ای که چهارده سال بدون وقفه به دست علاقه‌مندان رسید و گاه استقبال از آن چنان بود که در یک شماره، دو یا سه بار تجدید چاپ می‌شد.‌ بااین‌همه، انتشار آن در سال ۱۳۵۶ به‌سبب مشکلات مالی متوقف شد. استاد عبدالحسین مصحفی، دبیر نام‌آشنای ریاضی و سردبیر یکان، در آخرین شماره گفته بود: «دیگر توان ادامه کار را ندارم.» و انتشار مجله را متوقف کرده بود. مجله‌ای که در آن سال‌ها کمک بزرگی به تحول و گسترش آموزش ریاضی در ایران کرده بود و هنوز هم خاطرات آن باقی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها