دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۴
اقدامات پژوهشی درباره پاسداشت زبان فارسی آغاز شده است

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی با علام اینکه این شورا اقدامات پژوهشی در زمینه پاسداشت زبان فارسی را آغاز کرده، گفت: با انجام پژوهش در این زمینه می‌توان به‌صورت ریشه‌ای به زیرساخت‌های فرهنگی در این زمینه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی با بیان این مطلب افزود: کارگروه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی امسال چند جلسه پی در پی به‌صورت مجازی و حضوری با اعضای خود برگزار کرده و در آخرین جلسه این کارگروه درباره اینکه برای ثبت تقاضاها در بدو ورود باید به‌صورت قانونی عمل کنیم تا از اسامی فارسی استفاده کنند، بحث شد.
 
وی تصریح کرد: باید بدانیم تاکنون در این زمینه چه اتفاقی افتاده و چه باید کنیم و اینکه با اسامی غیر فارسی که از قبل استفاده شده، با برنامه‌ریزی دقیق و براساس قانون رفتار کنیم تا بتوانیم با کمترین تبعات، قانون استفاده از اسامی و واژگان فارسی را اجرایی کنیم.
 
وی با تاکید بر اهتمام تمامی دستگاه‌ها به‌ویژه دستگاه‌های عضو کارگروه پاسداشت زبان فارسی برای استفاده از اسامی  فارسی، ادامه داد: در این زمینه باید مانع نفوذ واژه‌های بیگانه شویم و اصناف هم باید در بدو ورود بدانند که باید از واژه‌های فارسی برای تابلوهای اماکن و صنف خود استفاده کنند.
 
وی با اشاره به اینکه شاید این سوال پیش آید که اصنافی که از گذشته از برخی اسامی و واژه‌های غیرفارسی استفاده کرده و با آن‌ها باید چگونه برخورد شود تا اسامی غیر‌فارسی را به فارسی تغییر بدهند، گفت: تاکید این شورا بر این است که قانون استفاده از اسامی فارسی باید به‌صورت قاطع اجرا شود و برای این امر وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه‌ای خطاب به وزیر امور اقتصاد و دارایی ارسال کردند و در آن بر ضرورت انتخاب نام ایرانی برای متقاضیان در سامانه پذیرش تقاضای اتحادیه اصناف کشور تاکید شد. پس از ارسال این نامه مقرر شد تا نظر هیات مقررات زدایی در این زمینه دریافت شود و در پاسخ به این نامه، اعلام شد که شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی در این زمینه می‌تواند اقدامات قانونی خود را داشته باشد.
 
شالویی در عین حال تصریح کرد: در این زمینه از همه به‌ویژه دستگاه‌های دولتی انتظار می‌رود تا قانون در این حوزه را رعایت کنند و امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه‌ها، نهاد و وزارتخانه‌ها در این زمینه که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده موفق عمل کنیم.
 
وی افزود: استفاده از اسم و واژه‌ها باید براساس قانون استفاده از اسامی فارسی باشد و اصناف هم هر جا ابهام داشتند از ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مراکز قانونی پیگیری کنند.
 
شالویی در ادامه گفت: با تقدیر از خدمات این روزهای وزارت بهداشت تقاضا داریم در اقلام پزشکی و بهداشتی از واژه‌های فارسی استفاده کند. به‌عنوان مثال این روزها جعبه اکثر ماسک‌ها که به فروش می‌رسد با اسامی خارجی است و باید به اینگونه موارد توجه داشت.
 
وی در ادامه همچنین با تشکر از همکاری‌های سازمان صدا و سیما افزود: این سازمان در پخش آگهی‌های تبلیغاتی باید به استفاده از اسامی و واژه‌های فارسی توجه داشته باشد.
 
شالویی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجرای قانون استفاده از اسامی فارسی مصمم است و به‌هیچ وجه از آن دست برنمی دارد و از تمامی دستگاه‌ها درخواست می‌کند در این زمینه همکاری‌های لازم و جدی را داشته باشند.
 
در این جلسه برخی از اعضای کارگروه نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه کردند.
 
در این جلسه همچنین مصوب شد تا سازمان ثبت احوال در نامگذاری اسامی از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کند. درج نام در ابتدای هر تقاضایی به‌ویژه در سامانه اصناف از دیگر مصوبات این جلسه بود.
 
در این جلسه همچنین بر تهیه مهر و استفاده آن در گواهینامه سازمان ثبت اسناد با همفکری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سازمان ثبت اسناد تاکید شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها